Ders kitapları FETÖ'dan temizlenecek

2016-2017 eğitim öğretim kitaplarında FETÖ soruşturması kapsamında temizlik yapılacak.

Ders kitapları FETÖ'dan temizlenecek
08 Eylül 2016 Perşembe 09:03

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 2016-2017 eğitim yılı için hazırlanan ders kitapları FETÖ'den temizlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan darbe girişimi öncesinde hazırlattığı ders kitapları alınarak FETÖ soruşturmasında örgüt ile bağlantısı olan öğretmenlerin hazırladıkları belirlenerek imha işlemi gerçekleştirilecek.

Kitapları Talim Terbiye Kurulu inceliyor

Darbe girişiminin ardından OHAL kapsamındaki kanun hükmündeki kararname (KHK) ile MEB'den ihraç edilen 28 bin personelin içerisinde 58 ders kitabını hazırlayanlarında olduğu belirlendi. Talim Terbiye Kurulu, FETÖ üyelerinin yazdığı kitapları tekrar incelemeye aldı. Kurulun incelemesinin ardından 2016-2017 eğitim öğretim yılındaki öğrenciler için hazırlanan ders kitapları tekrar yazılacak.

Ders kitapları 19 Eylül'e hazır olacak

Yeni eğitim yılına az zaman kala ders kitaplarında imha işlemi gerçekleştirilerek geri dönüşüme gönderilecek. İmha edilen kitaplar okulun başlayacağı tarih olan 19 Eylül'e hazır hale getirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.