Demirtaş: Sende biraz haysiyet varsa çıkışta da sen istifa edersin

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında yine iktidara yüklenerek "Seçim olacakmış da demokrasi çıkacakmış; sevsinler sizin yalanınızı" dedi.

Demirtaş: Sende biraz haysiyet varsa çıkışta da sen istifa edersin
18 Ekim 2016 Salı 23:00

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında başkanlık seçimi ve erken seçim konuştu. Demirtaş, seçim ile ilgili yaptığı konuşmasında "Seçim olacakmış da demokrasi çıkacakmış; sevsinler sizin yalanınızı.” ifadesinde bulundu.

Demirtaş'ın grup toplantısındaki konuşması:

Musul meselesinde başından beri yanlış

"Musul meselesinde başından beri yanlış aktörlerle iş tutmasaydınız, mezhepçilik yapmasaydınız, milliyetçilik ırkçılık yapmasaydınız ve en önemlisi çözüm masasını devirmeseydiniz, Türkiye'de iç barışı sağlasaydınız, bir tarafınıza Ahrar uş-Şam'ı, bir tarafnıza Nusra'yı alacağınıza bu tarafınıza, çok açık söylüyorum PYD'yi, öbür tarafınıza PKK'yı alsaydınız."

Biraz haysiyet varsa çıkışta da sen istifa edersin

"Ey Bekir Bozdağ, benden kurtulmanın basit bir yolu, teklif; cezaevine gideceğiz işkence yoksa çıkışta siyaseti bırakacağım, genel başkanlıktan, milletvekilliğinden hepsinden istifa edeceğim; 'utanıyorum' diyeceğim, 'iftira attım ben bu iftira ile siyaset yapamam' diyeceğim. Yok eğer işkence varsa ve sende de biraz haysiyet varsa çıkışta da sen istifa edersin."

Sevsinler sizin yalanınızı

“Darbenin sivil ayağı, siyasi ayağı nerede? 80, 90 civarında şu anda parlamentoda görevli olan milletvekilinin darbeden haberdar olduğu söyleniyor. Hanginiz Cumhurbaşkanı olacaktı, hanginiz Başbakan olacaktı, açıklayın. Bunu ben biliyorum da bu beyefendi bilmiyor mu? İnanın biliyor. Önce MHP ile iş tutacak, sağlama bağlayacak, sonra AKP grubunun içerisindeki darbecilere, vesaire onlara operasyon çekmeye başlayacaklar. İlla bir devlete başkan olacaksan Devlet Bahçeli’ye başkan ol. Bizden ne istiyorsunuz ya... Sen başkanlık hevesini al, öbürü de devletin başına geldim diye böbürlenip dursun. Devletin bütün bütçesini başkanlığı çıkarmak için harcasanız denetleyecek Sayıştay var mı, yok. Seçim olacakmış da demokrasi çıkacakmış; sevsinler sizin yalanınızı.”


Etiketler; #MHP #seçim
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.