Demirtaş iddianamesi kabul edildi! Duruşma tarihi...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle hazırlanan iddianame savcılık tarafından kabul edilerek ilk duruşma tarihi belirlendi.

Demirtaş iddianamesi kabul edildi! Duruşma tarihi...
25 Ağustos 2016 Perşembe 14:40

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında hazırlanan iddianame savcılık tarafından kabul edildi. Adana Cumhuriyet Savcılığı'nın kabul ettiği iddianamede Demirtaş'ın 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Elde edilen bilgilere göre 15 Ekim 2011'de düzenlenen BDP il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 5 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Demirtaş'ın ilk duruşma tarihi 17 Kasım olarak belirlendi.

Hazırlanan iddianamede yer alan bilgilere göre Demirtaş'ın suçu işlendiği tarihte BDP Hakkari Milletvekili olduğu ve savunmasının alınması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldığı belirtildi. Bu talimata Demirtaş'ın uymadığı da iddianamede yer aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.