Davutoğlu: Teröre karşı 78 milyon vatandaşımızla beraberiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'daki terör saldırısı hakkında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz." ifadesini kullandı

Davutoğlu: Teröre karşı 78 milyon vatandaşımızla beraberiz
18 Şubat 2016 Perşembe 00:26

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis araçlarına yönelik terörist saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete sabır ve metanet dileyen Davutoğlu, "Tüm insanlık ailesinin başı sağolsun" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Terör ve şiddet karşısında 78 milyon vatandaşımızla bir ve beraberiz. Türkiye Cumhuriyeti, kendi hukukunu çiğnetmeyecek ve kimden gelirse gelsin haklı davasından vazgeçmeyecektir. Ülkemizi, aziz milletimizi ve demokrasimizi hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştirenler ve azmettirenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Bütün terör örgütlerine karşı verdiğimiz haklı mücadelede asla geri adım atmayacağız. Bu menfur saldırıyı istismar ederek provokasyona yeltenecek şer odaklarına karşı yüce milletimizin engin ferasetine ve sağduyusuna güveniyorum. Uzunca bir süredir, terörün hedefi olan ve birçok badireyi daha fazla kenetlenerek aşmış milletimiz, bu saldırılar karşısında da vakar ve dayanışma içerisinde bu zor koşulların üstesinden gelecektir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk ve adalet çizgisinden sapmadan, terör ve şiddete prim vermeden öncelikle kendi ulusal güvenliğini koruyacak insani değerleri, herkes adına savunmaya devam edecektir. Aziz milletime sabır, vakar ve metanet diliyorum."

Muhabir: Hatice Özdemir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.