Davutoğlu: 'Evimin Adresi Sızdırılmış, Misafir Olmak İsteyen Varsa Gelsin'

Başbakan Ahmet Davutoğluna, Finlandiya Başbakanı Juha Spila ile düzenlediği ortak basın toplantısında kendisininki de dahil 50 milyon Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalınarak internette yayınlanması soruldu. Başbakan Davutoğlu, "Kişisel verilerin sızdırılması ve ele geçirilmesi konusunu ciddiyetle ele alıyoruz. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım konuyla ilgili Bakanlar Kurulu'nu bilgilendirdi. Kendisinden bu konuyu incelemesi ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. Konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Milletimiz gerekli tedbirlerin alındığından endişe etmesin. Evimin adresi sızdırılmış, misafir olmak isteyen varsa gelsin" dedi.

Davutoğlu: 'Evimin Adresi Sızdırılmış, Misafir Olmak İsteyen Varsa Gelsin'
06 Nisan 2016 Çarşamba 14:22

avutoğlu, vatandaşların bu konularda gerekli tedbirin alındığından emin olmasını isterken, "Tabii siber suçlar, bu tür aktiviteler bütün dünya için büyük tehdit oluşturuyor. Devletlere, kurumlara emanet edilmiş kişisel verilerin korunması önem taşıyor. Başbakan olarak benim kişisel verilerim ne kadar mahrem ve önemli ise herhangi bir vatandaşımızınki de o ölçüde önemlidir" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Finlandiya Parlamento Binasında, Parlamento Başkanı Maria Lohela ile görüştü.
(BAŞBAKANLIK BYEGM @BYEGM)




Davutoğlu'nun konuşmasında önemli detaylar:

Finlandiyalı yatırımcıları ülkemizde görmek istiyoruz. Finlandiya AB sürecinde bize çok büyük destek oldu. Bizi aday olarak ülkelerin de başında gelmişti Finlandiya. Sayın Başbakan'a ve Finlandiya halkına Türkiye'den gelen sığınmacıları kabul ettikleri için de gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu sadece Ortadoğu'yu Avrupa'yı ilgilendiren bir konu değil insanlığı ilgilendiren bir konudur. Finlandiya ile koyduğumuz yeni hedeflerle birlikte daha ileriye gitmemiz gerekmektedir. Sizleri Türkiye'ye davet etmekten de büyük memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz. Bununla birlikte daha fazla turisti ülkemizde görmek istiyoruz.

'Dokunulmazlıklarla ilgili partilere gerekli çağrılarda bulunduk. Derhal harekete geçeceğiz.' 

Davutoğlu, millitevekili dokunulmazlıklarıyla ilgili, "​Dokunulmazlık konusunda ise tutumuzmuz nettir. Bu konuda çağrılarımız oldu. Bu konuda hiçbir geçikme olmaması için gerekli talimatı verdik. CHP'nin teklifi de yarın gelecek ister olumlu olsun ister olumsuz olsun derhal harekete geçeceğiz ve bu konudaki kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın.'' dedi.

''Sığınmacı gönderimi uygulamasından olumlu sonuçlar aldık.''

Yasadışı sığınmacılar Ege adalarından ülkemize gelecektir. Bununla birlikte bizdeki sığınmacılar da Avrupa ya gönderilecektir. Bu uygulamadan ile oldukça iyi sonuçlar aldık. Yasadışı sığınmacı sayılarındfa ciddi düşüşler elde ettik. Yasadışı göç kalmayana kadar bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bu zor bir süreç Ege adalarında Türk yetkililer bulunmaktadır. Yunan adalarındaki önemli bir eksiklik olup olmadığına dair bir yorum getiremem ama kendi bölgemizde herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bizler yeni sığınmacıları kabul ederken söz konusu sığınmacıların Suriyeli olup olmadıklarını ve bazı kriterle belirliyoruz. Aldığımız sonuçlara göre sığınmacılar gruplandırılarak ya kamplara alıyoruz ya da ülkelerine geri gönderiyoruz. Yunan yetkililer de sürecin sağlıklı işlemesi için de ellerinden geleni yapmaktadır.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.