Darbe girişiminde kaç kişi şehit oldu?

FETÖ'cü askerlerin Türkiye genlinde kalkıştığı darbe girişiminde polislerimiz ve vatandaşlarmız şehit oldu. Polise ve vatandaşa saldıran FETÖ'cü askerler, TBMM binası MİT gibi binalara havadan saldırdı. Darbe girişiminde Türkiye genelinde kaç kişi şehit oldu? Orgeneral Ümit Dündar'dan şehit sayısı ile ilgili açıklama

Darbe girişiminde kaç kişi şehit oldu?
16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:31

Fettullah Gülen'in liderliğini yaptığı Paralel Devlet Yapılanması FETÖ'ye bağlı askerler dün akşam Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne yönelik darbe girişiminde bulundu. Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerler, polislerimize ve vatandaşlarımıza ateş açtı. 15 Temmuz 2016 Cuma akşam saatlerinde başlayan Ankara ve İstanbul'daki saldırılarda çok sayıda vatandaş ve polisimiz şehit düştü. Peki darbe girişiminde kaç kişi sehit oldu? Detaylar haberimizde.

Ankara ve İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren yaşanan darbe girişiminde FETÖ'cü askerler vatandaşlara ve polislere saldırdı. Devleti ele geçirmek isteyen hain darbeciler, Ankara'da Gölbaşında bulunan Özel Harekat Okulu'na hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 17 polisimiz şehit olurken, yaralananlarda oldu.

BİNALİ YILDIRIM

1440 yaralı, 161 şehidimiz vardır.

TBMM'ye bombalı saldırı düzenlediler. 

Gözleri dönen darbeci askerler, Atatürk'ün açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne saldırdılar. Ankara'da MİT binası, Emniyet Binasına da saldıran teröristler, TRT binasını ele geçirip korsan bildiriyi zorla okuttular. 

FETÖ'ye bağlı askerler tarafından yapılan darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda Türkiye genelinde, 90 kişinin şehit olduğu, bin 154 kişinin yaralandığı belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada darbeci bir generalin öldürüldüğünü de açıkladı.

Orgeneral Ümit Dündar 90 şehidimiz var

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar yaptığı açıklamada 41'i polis, 2'si asker ve 47 sivil ile birlikte 90 kişinin şehit olduğunu ifade etti. Dündar, "Türkiye darbeler ve cuntalar dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır. 41'i polis, 2'si asker, 47'si sivil olmak üzere 90 şehidimiz var. Ankara'da Tuğgeneral Sadık Köroğlu başta olmak üzere toplam bin 563 asker tutuklandı. 104 kişi çatışmalarda ölü olarak ele geçirildi. " dedi.

Ankara Emniyet Müdürü: "16 asi asker öldürüldü"

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz: "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere." dedi.


Etiketler; #darbe girişimi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.