Darbe belgeleri çöpten çıktı, öğrenciler polisle çatıştı

FETÖ'cülerin üs olarak kullandığı Hava Harp Okulu'na polisler operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda gözaltılar olurken, darbecilerin burada toplantılar yaptığı ve belgeleri çöpe attıkları öğrenildi. Öte yandan darbe girişimi gecesinde Hava Harp Okulu öğrencilerinin polisle çatıştığı belirtildi.

Darbe belgeleri çöpten çıktı, öğrenciler polisle çatıştı
19 Temmuz 2016 Salı 08:00

Fettullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği darbe girişimine yönelik Hava Harp Okulu'na operasyon düzenlendi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyona çok sayıda özel harekat polisi katıldı. FETÖ'cülerin darbe girişimi öncesinde Hava Harp Okulunda toplantı yaptıkları ve okul içerisinde bulunan güvenlik kameraları ve hard diskleri söktükleri öğrenildi. Aralarında 25 general ve subayın bulunduğu paralelci subaylar, okulun mühimmatlarını kullandığı da öğrenildi.

Öğrenciler Polisle Çatıştı

Yalova'da kampta bulunan Hava Harp Okulu Öğrencileri, darbe girişiminin olduğu akşam, İstanbul'a geri çağırıldı. İhbarı alan polis ekipleri gece 01.10'da TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı ve Tuzla Orhanlı gişelerde İstanbul'a gelen öğrencileri gözaltına almak istedi. Teslim olmak istemeyen öğrenciler ile emniyet güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir polis 5 vatandaş şehit oldu. Öğrencilerin başında bulunan Fetö'cü teğmen öldürülürken, toplam 36 kişinin de yaralandığı bildirildi. Hava Harp Okulu'nun pistinde bulunan askeri uçak ve helikopterlerin, darbeci askerler tarafından kaçırılmasının engellenmesi amacıyla bataryaları söküldü. 

Hava Harp Okulu'nda yapılan operasyonda  Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üsteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlakın gözaltına alındı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.