Damızlık düve yetiştiriciliğine hibe desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre damızlık düve yetiştiriciliğinde hibe desteği verecek.

Damızlık düve yetiştiriciliğine hibe desteği
05 Ekim 2016 Çarşamba 13:27

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, damızlık düve yetiştiriciliğinde hibe desteği verecek. Resmi Gazete'de "Damızlık Düve Yeti̇şti̇ri̇ci̇li̇ği̇ni̇n Desteklenmesi̇ne İli̇şki̇n Uygulama Esasları Tebli̇ği̇" adı ile yayımlanan hibe desteğinde 500 baş ve üzeri kapasiteye sahip işletmelere, yeni inşaat, kapasite artırımı ve rehabilitasyon konusunu kapsayan inşaat yatırımına, damızlık dişi buzağı ile yem karma makinesi ve gübre sıyırıcı alımına yüzde 50 hibe desteği sağlanacağı belirtildi.

Resmi Gazete'deki Damızlık Düve Yeti̇şti̇ri̇ci̇li̇ği̇ni̇n Desteklenmesi̇ne İli̇şki̇n Uygulama Esasları Tebli̇ği̇'ne ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Bakanlık tarafından belirlenecek illerde 2016-2018 yılları arasında uygulanacak olan hibe desteği için yayımlanan tebliğde, damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlayacak yatırımların desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine üye, Veteriner Bilgi Sistemi (TÜRKVET) sistemine en az 3 yıl kayıtlı aktif sığır işletmesi olan gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, bireysel veya bir arada yapacakları, 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin rehabilitasyon yatırımları Bakanlık tarafından destek verilecek.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Büyük fırsat