DAEŞ'in türkçe biat metni ortaya çıktı

Terör örgütü DAEŞ'in Türkçe Biat metni Diyarbakır'da bir hücre eevine düzenenen operasyonda ele geçirildi. DAEŞ'e katılmak isteyenlerin okuduğu biat metni Türkçe ve Arapça şeklinde hücre evinde bulundu. DAEŞ'in türkçe biat metni ile ilgili detaylar haberimizde.

DAEŞ'in türkçe biat metni ortaya çıktı
21 Haziran 2016 Salı 16:02

Güvenlik güçlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor. 26 Ekim günü Düyarbakır'da güvenlik güçleri tarafından düzenlenen ve 7 teröristinde ölü ele geçirildiği DAEŞ terör örgütünün kuryesi Mahmut Demirtaş'ın aracından, DAEŞ'in Türkçe biat metni ortaya çıktı. Böylelikle ilk kez örgütün Türkçe dilince biat metnine ulaşıldı.

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesinde düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ'in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı şehit edilirken; terör örgütü üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü ele geçirilmişti. Güvenlik güçleri tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında DAEŞ terör örgütünün kuryesi olduğu belirlenen ve tutuklanan Mahmut Demirtaş'ın evinde yapılan aramada Suriye'de faaliyet yürüten terör örgütleri tarafından çatışma bölgelerinde kullanılan cihat bayrağı ele geçirildi. Daha sonrasında yapılan aramalarda ise DAEŞ terör örgütüne girmek isteyenlerin okuduğu biat mektubu ele geçirildi. Arapça ve Türkçe metinlerin yan yana bulunduğu metini okuyanların DAEŞ terör örgütüne kabul edildiği öğrenildi. DAEŞ halifesine bağlılık yemininin bulunduğu biat metni şu şekilde;




Yanında Arapça karşılığı bulunan ve Bağdadi'ye hitaben yazılan biat metninde şu ifade yer aldı:

"İbrahim B. Avad olan Haşimi soyundan Kureyşli Ebubekir Bağdadi'ye, zorlukta ve kolaylıkta, hoşuma giden ve gitmeyen şeylerde, başkası bize tercih bile edildiğinde, Yüce Allah'tan elimizde açık bir şekilde küfür olduğuna dair bir delil olmadığı sürece hilafet ve emirlik işinde onlarla, ehliyle tartışıp mücadele etmeyeceğimiz üzere beyat ediyoruz. Allah bu söylediğimize şahittir."

Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonrasında biat metninin  DAEŞ lideri Ebu Bekir El Bağdadi'ye sunulan biat olduğu, yemin etme şeklinde kaleme alınan yazıyı okuyan örgüt mensubunun DAEŞ üyesi kabul edildiği belirtildi. Polis ekipleri, Mahmut Demirtaş'ın örgüte temin ettiği elemanlara DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'ye sunulan biat metnini okuttuğunu ve örgüte militan kazandırdını vurguladı.


.


 


Etiketler; #DAEŞ
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.