Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde hakkında gözaltı kararı bulunan gazeteci Kadri Gürsel gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yakalanan kişi sayısı, 12'ye yükseldi.

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel gözaltına alındı
31 Ekim 2016 Pazartesi 20:49

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, hakkında gözaltı kararı bulunan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde, polis ekipleri gazeteci Kadri Gürsel'i de gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi sayısı, 12'ye yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu yazar ve yöneticiler hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, Turhan Günay, Bülent Utku, Aydın Engin, Mehmet Murat Sabuncu, Hikmet Aslan, Hakan Karasinir, Bülent Yener, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Hacı Musa Kart ve Önder Çelik gözaltına alınmıştı.

Gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç hakkında da yaşlı olduğu için sadece evinde arama kararı alındığı, gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın dün Almanya'nın Köln kentine gittiği öğrenilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.