Cumhuriyet Gazetesi'ne şafak operasyonu: 13 gözaltı

Cumhuriyet Gazetesi'ne terör operasyonu düzenlendi. Yapılan operasyonda genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne şafak operasyonu: 13 gözaltı
31 Ekim 2016 Pazartesi 09:15

Cumhuriyet Gazetesi'ne sabah saatlerinde terör örgütleri FETÖ ve PKK operasyonları kapsamında düzenlendi. Düzenlenen operasyonda genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Gazete'ye düzenlenen operasyon kapsamında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Güray Öz'ün evleri aranıyor. Sabuncu gözaltına alınırken, Atalay'ın yurtdışında olduğu öğrenildi. 

Ayrıca İstanbul, dosyadaki toplam şüpheli sayısının 15 olduğu Orhan Erinç'in yaşlı olması sebebiyle sadece evinde arama yapılacağı, Can Dündar'ın ise yurtdışında firari olduğu bilindiğinden hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Operasyonun Cumhuriyet Gazetesi hakkında Ağustos ayı içerisinde başlatılan ve gazetenin terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işledikleri iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği, bu suç kapsamında kuvvet şüphe ve delillere ulaşıldığı öğrenildi.

Gazetenin özellikle 17/25 Aralık girişimi ardından Fethullahçı Terör Örgütü lehine yayınlar yaptığı , FETÖ yayın organı Zaman Gazetesi ile ortak manşetler attığı, örgüt tarafından servis edilen haberleri yayınladığı konuşuluyordu. Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliğine getirilmesi ardından gazetenin örgütün kontrolüne girdiği ileri sürülüyordu.

Cumhuriyet Gazetesi ayrıca son dönemde terör örgütü FETÖ veya PKK'ya yönelik operasyonları eleştiren yayınlar yapıyordu. Gazete son olarak, PKK'nın yayın organı olan Özgür Gündem Gazetesinin kapatılmasını eleştirmişti.

13 YÖNETİCİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VAR

Cumhuriyet Gazetesine yönelik operasyonda Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ile yazar Güray Öz gözaltına alındı. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ile Öz'ün evlerinin arandığı belirtiliyor.

Gazetenin yazar ve yöneticilerinin evlerinde arama yapılıyor. Gazetenin 13 yöneticisi hakkında gözaltı kararı bulunduğu iddia ediliyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.