Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Fransa saldırısı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Nice kentinde 84 kişini öldüğü ve onlarca yaralının olduğu kamyon ile yapılan terör saldırısının ardından açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Fransa saldırısı açıklaması
15 Temmuz 2016 Cuma 11:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Nice kentinde kamyon ile yapılan terör saldırısının ardından açıklamada bulundu.

"İnsanlık dışı saldırıyı kınıyorum"

Açıklamasında eylemi gerçekleştirenlerin insanlıkla ilgisi olmadığını dile getiren Erdoğan, "Fransa'nın Milli Birlik günü meydana gelen insanlık dışı saldırıyı kınıyorum.  Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin Fransa'da meydana gelen saldırıdan ders çıkarmasını umuyoruz" diye konuştu.

Terör örgütü için hiçbir ülkenin farkı yok

Erdoğan açıklamasına, "Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur. Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz." diye devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.