Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Seferberlik Çağrısı - Milli Seferberlik nedir?

Milli Seferberlik Çağrısı nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar ile bir araya geldi. Erdoğan PKK, DAEŞ gibi terör örgütlerine karşı milli seferberlik ilan etti. Peki Milli Seferberlik nedir? İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Seferberlik Çağrısı - Milli Seferberlik nedir?
14 Aralık 2016 Çarşamba 13:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Muhtarlar toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Acılarımız öyle çoğaldı ki paylaşmanın ötesinde adımlar atmak zorundayız." dedi. Erdoğan, Türk milleritne terör örgütlerine karşı milli seferberlik çağrısında bulundu. Peki Milli Seferberlik nedir? Detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanılan dönemin İstiklal Harbi kadar önemli olduğunu belirterek, "Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Hiçbir ihaneti cezasız bırakmadık, bırakmayacağız. Ülkemiz bir ateş çemberinden geçiyor. Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir. Hem bölgemiz, hem de ülkemiz üzerinde çok sinsi, alçak, kanlı oyunlar oynanıyor.” dedi.

Geçtiğimiz cumartesi polislerimize ve vatandaşlarımıza yönelik iki canlı bomba saldırısına maruz kadık. 44 şehidimiz, 238 gazimiz var. Sadece 20 Temmuz 2015 tarihinde, o günden bugüne PKK ile mücadelede verdiğimiz şehit sayısı 1178'dir.

DEAŞ saldırısında verdiğimiz şehit sayısı 300 civarında. 15 Temmuz'da 248 şehidimiz var. Fırat Kalkanında 17 şehidimiz var.

9 bin 500 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Örgütün kaybı ise 9 bin 500'ü buldu. Bunların arasında eli kanlı elebaşları da yer alıyor. Bölücü örgüte yönelik 40 bini aşkın gözaltı, 10 bin 500'ün üzerinde tutuklama var.

DEAŞ ve PYD kayıpları ise 1800'e yakındır. FETÖ'den tutukluların sayısı 40 bini geçti. Öte yandan biliyoruz ki bunların hepsi piyondur. Hiçbir ihaneti cezasız bırakmadık, bırakmayacağız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi tüm terör örgütlerine milli bir seferberlik ilan ediyorum" dedi. 

Milli Seferberlik Nedir?

Seferberlik; ülke ve millet olarak, başta askeri güç olmak üzere devletin tüm güç ve kaynaklarının, savaşın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde; hazırlanması, toplanması, tertiplenmesi ve kullanılmasına ilişkin bütün faaliyetlerin uygulandığı, hak ve hürriyetlerin kanunlarla kısmen veya tamamen sınırlandırıldığı haldir.

Devletin maddi ve manevi tüm güçlerinin ve kaynaklarının harbin gerektirdiği şekilde barış durumundan sefer durumuna getirilmesidir.   Genel Seferberlik: Ülkenin tamamına yönelik bir tehdide karşı konulması, eldeki bütün kaynakların kullanılması için ülkenin tümünün harekete geçirilip seferber edilmesidir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gürbüz aydın - 7 yıl önce
Katılıyorum sayın cumhurbaşkanımıza birkere girelim hem ülke icinde hemde ülke dışındaki engelleri temizlemektir. Birkere ölelim geleceģimiz rahat etsin.hergün ölmeyelim.bir kere ölelim.Rabbim muzafer eylesin ofdumuzu.
Avatar
Birol - 7 yıl önce
Bu. Vatana. Canımız. Kurban. Olsun. Ezan. Dinmez. Bayrak. İnmez. Şehitler. Ölmez. Vatan. Bölünmez