Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Demokrasi ve Laikliğin tanımını yeniden yaptık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El-Cezire televizyonunda programa katıldı. Erdoğan, Demokrasi ve laikliğin yeniden tanımını yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Demokrasi ve Laikliğin tanımını yeniden yaptık"
05 Kasım 2016 Cumartesi 00:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El-Cezire televizyonunda konuştu. Program sunucusunun Erdoğan'a sorduğu kendinizi "laik", "İslamcı" ya da "muhafazakar" terimlerinden hangisiyle tanımladığı yönündeki soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, herşeyden önce Müslüman olduğunu ifade etti. 
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sunucunun sorduğu soruya "Ben her şeyden önce Müslümanım. Bu işin ilk adımı ama Müslüman Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatında sürekli değişimler söz konusu. Okudukça, yaşadıkça ve hayatı tecrübe ettikçe pek çok şeyin değiştiğini görüyorsunuz. Bu değişim sırasında siz olduğunuz yerde kalırsanız kaybedersiniz. Bu nedenle kendinizi geliştirmeniz gerek. Biz de bunu başardık." cevabını verdi. 

Demokrasinin ve laikliğin tanımını yeniden yaptık

Demokrasinin ve laikliğin tanımını yeniden yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasinin tanımını yeniden yaptık ve dünyaya Müslüman nasıl siyaset yaparmış gösterdik. Laikliğin de tanımını yeniden yaptık. Laikliğin bir zamanlar Türkiye'de anlaşıldığı gibi olmadığını söyledik. Laiklik, dini ve fikri her grubun kendi istediği şekilde yaşaması ve devletin tüm bu inançları güvence altına almasıdır. Yolumuzu baştan böyle çizdik." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.