Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uyarı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mozambik Cumhurbaşkanı Filipe Nyusi ile yaptığı ortak basın toplantısında uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uyarı
24 Ocak 2017 Salı 16:38

Mozambik'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Mozambik Cumhurbaşkanı Filipe Nyusi karşıladı. Erdoğan ve Nyusi, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı yaptı. Erdoğan, basın toplantısındaki konuşmasında uyarıda bulundu. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar:

Mozambik, bağımsızlığını kazanmasının ardından yaşadığı zor günleri geride bırakmıştır.Bu tarihi ziyaretin iki ülkenin ilişkilerini güçlendirmesi en büyük dileğimiz. Mozambik'in yaşadığı güçlüklerin geçici olduğunu düşünüyorum. Türkiye olarak bu süreçte Mozambikli dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Göreve geldiğimizde IMF'ye borcumuz 23.5 milyar dolardı

Sayın başkanla yaptığımız görüşmede geleceğe yönelik vizyonu kendisi ile paylaşma fırsatım oldu. Özellikle ekonomi alanında edindiğimiz tecrübeleri bu ziyarette paylaştık. IMF noktasındaki düşüncelerimi paylaştım. Biz göreve geldiğimizde IMF'ye  borcumuz 23.5 milyar dolardı. 

Mozambik'e FETÖ uyarısı

Sayın başkan ile FETÖ ile mücadeleyi de konuştuk ve kendilerinden bu konuda özellikle desteklerini istedim. Bunlar nasıl ki bizim ordumuza ve devlet kurumlarımıza sızmışlarsa, aynı şeyi bu örgüt burada da yapacaklardır. Bu bir dost ve kardeş uyarısıdır. Biz her türlü desteğe hazırız ve biz Mozambik'in kara gün dostuyuz.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.