Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HSK'ya atama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) üye atadı. Son dakika habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelikleri sona eren Mehmet Yılmaz ve Halil Koç, HSK üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HSK'ya atama!
19 Mayıs 2017 Cuma 20:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) atama yaptı. Son dakika habere göre, Mehmet Yılmaz, Halil Koç, Hüseyin Şahin ve Mehmet Akif Ekinci, HSK'ya üye olarak atandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hakimler ve Savcılar Kurulu Üyeliklerine; Ankara Cumhuriyet Başsavcı 

Vekili Hüseyin Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Akif Ekinci, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği sona eren Mehmet Yılmaz ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği sona eren Halil Koç’u, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 159 uncu maddesi ve geçici 21 inci maddesinin (C) fıkrası gereğince seçtiği belirtildi.

HSK'NIN YAPISI

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin kesin sonuçları içeren kararının 28 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından anayasa değişikliğinde yer alan yüksek yargıyla ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi.

2010'daki anayasa değişikliğiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üye sayısı 7'den 22'ye çıkarılarak, üç daireden oluşuyordu. Yeni düzenlemeyle HSYK'nın adı "Hakimler ve Savcılar Kurulu" oldu. HSK, iki daire halinde 13 üyeyle çalışacak. Kurulun başkanı yine Adalet Bakanı olacak, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, kurulun doğal üyesi sayılacak.

İŞTE 7 HAZİRAN'DA GÖREVE BAŞLAYACAK OLAN HSK ÜYELERİ

Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek

Yargıtay Üyesi Alp Arslan

Yargıtay Üyesi Mehmet Ademoğlu

Danıştay Üyesi Cafer Ergen

Avukat Hamit Kocabey

Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu

Avukat Songül Yazar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.