Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara saldırıyla ilgili ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Güvenpark'ta gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan Ankara Kızılay'daki hain terör saldırısını kınayarak, "Devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara saldırıyla ilgili ilk açıklama
14 Mart 2016 Pazartesi 00:04

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda  meydana gelen şiddetli bir patlama ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan, Vatandaşların hiçbir konuda endişe duymamalarını söylerken, devletin hiçbir zaman terör karşısında meşru müdafa hakkından vazgeçmeyeceğini belirtti.

Ankara Kızılay meydanında bulunan Güvenpark'ta bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi.  Ankara'daki saldırıda34 kişi ölürken, 125 vatandaşımızda yaralandı. 

Ankara'da gerçekleşen menfur terör saldırısı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Erdoğan gerçekleşen terör saldırsını şiddetle lanetlerken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,  ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da yaşanan patlama ile ilgili yaptığı ilk açıklama şu şekilde;

"Ankara’nın Kızılay semtinde, 13 Mart 2016 Pazar günü meydana gelen terör saldırısını şiddetle lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Türkiye, bölgede yaşanan istikrarsızlık neticesinde son yıllarda terör saldırılarının hedefi olmaktadır. Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar.

Ülkemizin bütünlüğüne, halkımızın birlik ve beraberliğine kasteden bu saldırılar, terörle mücadele konusundaki azmimizi asla azaltmamakta, kararlılığımızı daha da artırmaktadır.

Aziz milletimiz, bu hain saldırılar karşısında, her zamankinden çok daha fazla birbirine sarılmakta; teröre, teröriste ve terörün arkasındaki odaklara vakur bir şekilde karşı durarak birliğini perçinlemektedir."

Türkiye zor günleri elbette geride bırakacaktır


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan bu terör saldırısını lanetleyerek, devletin her türlü terör tehtidine karşı meşru müdafa hakkını kullanacağını belirtti. Erdoğan, "Türkiye, millet olarak birbirine kenetlenen kimliğiyle bu zor günleri de elbette geride bırakacaktır. Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir. Askeriyle, polisiyle, köy korucusuyla tüm güvenlik güçlerimiz, hayatları pahasına, terör örgütleriyle kararlı bir mücadele yürütmektedir." dedi.

Vatandaşlarımız Endişe Etmesin

"Vatandaşlarımız endişe etmesin, devletimizin tüm kurumlarının milletimizle işbirliği içinde yürüttüğü terörle mücadele mutlaka başarıyla neticelenecek, terör dize getirilecektir.

Ankara-Kızılay’daki terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor; acılarını paylaşıyor, yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar temenni ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.