Cuma mesajları anlamlı, kısa güzel - 13 Nisan 2018 en güzel resimli cuma mesajları

Mübarek Cuma gününde sizlerde en güzel cuma mesajlarını sevdiklerinize gönderebilirsiniz. İşte en güzel kısa resimli WhatsApp üzerinden gönderilecek Cuma mesajları kamusaati.com haber sayfamızda. 13 Nisan 2018 Cuma mesajları ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde.

Cuma mesajları anlamlı, kısa güzel - 13 Nisan 2018 en güzel resimli cuma mesajları
13 Nisan 2018 Cuma 07:15

Cuma gününde sizlerde sevdiklerinize en güzel cuma mesajları gönderebilirsiniz. Cuma gününde günde insanlar sevdikleri ile haberleşmek, uzakta olsalar da güzel bir söz söylemek için en güzel cuma mesajlarını gönderiyor. 13 Nisan 2018 Cuma gününde ve Cuma namazının farz olduğu ve İslam dünyasında ayrı bir yeri olan cuma günü resimli mesajları whatsapp ve telefonlarınızdan annenize, babanıza, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize resimli cuma mesajı gönderebilirsiniz. 

Ayetli resimli cuma mesajlarını nasıl yollarım?

Eğer yollayacağınız cuma mesajında resim yoksa o zaman SMS ile sevdiklerinize gönderebilirsiniz. Eğer yollayacağınız mesaj resimli cuma mesajı ise bunu göndermek için farklı yollara başvurabilirsiniz. Twitter, Facebook, Google Plus (Google ++), Instagram, Pinterest gibi sosyal medya araçlarından veya Whatsap, Skype gibi anlık mesajlaşma araçlarından ayetli cuma mesajları yollayabilirsiniz. Özellikle son günlerde Whatsup ile gönderilen resimli cuma mesajları çok fazla talep görmeye başladı.

En Güzel Cuma Mesajları

Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.
 
Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.

Cumanız mübarek olsun. (Klasik olsa da en çok tutulan mesajdır.)

Allah bu güzel cuma günü tüm dualarınızı kabul etsin. 

Rabbim bu mübarek günde tüm isteklerinizi kabul etsin. 

Rabbim bu güzel Cuma gününün hürmetine sizi bir ömür mutlu etsin.

Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resulullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.
 
Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek, endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır. Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir. Cumanız Mübarek Olsun.
 
Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.
 
Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim. 
 
Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ama gerçeğiniz asla düş olmasın. Hayırlı cumalar dilerim.

Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.
 
Güneşin pembeliğiyle doğan, saflığıyla süzülen, herkese nasip olmayan mutluluk denen o en güzel duygu sizle olsun. Hayırlı cumalar dilerim.
 
Günler bize dostların güzelliğiyle, geceler onların dualarıyla mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamızsa sizlerin sevgisi. Cumanız mübarek olsun.
 
Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek dinimizin seçtiği haftanın özel günü olan cumanızı kutlarım.
 
Rabbimiz! Güçsüzlüğümüzü ve Senin isteklerini yerine getirmedeki yeteneksizliğimizi Sana şikâyet ediyoruz. Üzüntümüzü ve tasamızı da yalnız Sana arz ediyoruz.
 
Özünün hakikati ve yüzünün nuru üzerine yemin ederiz ki, Sana duyduğumuz ihtiyaç, Senin zenginliğine denk! Sana olan ihtiyacımız Senin büyüklüğün kadar…
 
Bildirdiğin ve gizlediğin tüm isimlerini ve Kur’an-ı Kerim’i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap. Hayırlı Cumalar.
 
Ne yaprağınız kurusun ne gülünüz solsun her tuttuğunuz altın olsun avuçlarınız semada dudaklarınız duada olsun her an ve her günkü dualarınız kabul olsun.

CUMANIZ MÜBAREK OLSUN!
 
Cumamız mübarek dualarımız ve tövbelerimiz kabul olsun. Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun.
 
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne Cumanız Mübarek Olsun.
 
Cuma günü geldiği için sevinen bir mümine, kıyamete kadar her gün, o kadar sevap verilir ki, adedini Allah’u Teala bilir.
 
Cuma günü vefat eden müminlere şehit sevabı verilir ve kabir azabından korunur.
 
Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
 
Selatü selaya yolladim Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
 
Günlerin en kıymetlisi cumadır. Cuma günü Bayram günlerinden ve Aşure gününden daha kıymetlidir. Cuma dünyada ve Cennette müminlerin bayramıdır.

cuma namazı

Cuma duaları,  uzun cuma mesajları cuma günü edilecek dualar
 
"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte)
 
Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid) 
 
"Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım." (Taberani)
 
"Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınır¬sız derecede cömerttir."
 
El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun."
Allah'ım sen beni bu cuma ve her cuma daima yolunda kıl Ya Rabbim!


Resimli ve Ayetli Cuma mesajları









anlamli cuma mesajlari

whatsapp cuma mesajları
 


Cuma neden mübarektir?

“Güneşin doğduğu günlerin en faziletlisi/en üstünü Cuma günüdür. Çünkü Adem o günde yaratılmış, o günde cennete yerleştirilmiş ve o günde cennetten çıkarılmıştır.” (bk. Müslim, 854; Nesai, 3/89; İbn Kesir, 1/2328)

Hz. Adem’in Cennetten çıkarılması, yeryüzüne yerleştirilmesi ve yeryüzü halifelik payesine ulaştırılması anlamına geldiği için o da bu cihetle büyük bir nimettir.
Demek ki Cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğundan ötürü insanlar için büyük bir bayram günü olmuştur.
Çeşitli hadislerden anlaşıldığına göre Cuma, haftalık ibadet günü olarak daha önce Yahudi ve Hristiyanlar için tayin ve takdir edilmiş, fakat onlar bu konuda ihtilâfa düşerek Yahudiler cumartesiyi, Hristiyanlar pazarı haftalık toplantı ve ibadet günü olarak benimsemişler. Allah da Cuma gününü Müslümanlara nasip etmiş, onları bu konuda hakka ulaşmaya muvaffak kılmıştır. (Müslim, “Cuma”, 19-23)

Böylece İslâm’da haftalık toplu ibadet günü olarak cuma seçilmiş, bu günün bir bayram olduğu birçok rivayette açıkça belirtilmiştir (Beyhaki, Sünen, 3/243; İbn Kayyim, Zadu’l-mead, 1/369)
 
Sevdiklerinize 19 Ağustos Cuma günü en güzel cuma mesajlarını yollayabilir, onların kalplerini huzurla doldurabilirsiniz. . Böylece Allah'ın lütfu olan bu günde onları sevdiğinizi, onları dualarınıza kattığınızı hatırlatır, onlara güzel bir armağan vermiş olursunuz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.