Çorum'da cenazeye giden araç TIR'a çarptı: 6 ölü 1 yaralı

Çorum'un Alaca-ile karayolunda otomobille TIR çarpışması sonucunda yola savrulan otomobilde bulunan aile ile birlikte 6 kişi hayatını kaybederken 1 kişide yaralandı.

Çorum'da cenazeye giden araç TIR'a çarptı: 6 ölü 1 yaralı
16 Haziran 2016 Perşembe 09:35

Çorum'un Alaca-ile karayolunda otomobille TIR çarpışması sonucunda meyve ve sebze yüklü TIR şarampole devrilirken, otomobil ise yola savruldu. Kaza da otomobilde bulunan aile ile birlikte 6 kişi hayatını kaybederken 1 kişide yaralandı. 

Alaca-Zile karayolundaki İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşakta Kamil Okur'un kullandığı (45) 05 RD 370 plakalı tır ile İdris Doğan'ın (42) yönetimindeki 06 AJ 797 plakalı otomobille çarpışmasının etkisiyle meyve ve sebze yüklü tır şarampole devrilirken, otomobil ise yola savruldu. Kazada otomobil sürücü İdris Doğan, eşi Songül (40), çocukları Aydın (19) ve Yusuf Doğan (2) ile yakın akrabaları Güllü Yıldız (50) ve Orhan Dilmen (34) olay yerinde hayatını kaybederken yaralanan tır sürücüsü Okur ise Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Okur'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Kazada otomobilde sıkışan 6 kişinin cenazesi ise İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda araçtan çıkarılarak Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ölüm haberini aldıktan hastaneye koşan akrabalarından bazıları fenalık geçirirken, otomobil sürücüsü Doğan'ın dayısının oğlu Zeki Dilmen'in yaptığı açıklamada, "Kazada ölen 6 kişi de benim yakın akrabam. Dayımın oğlu İdris Doğan'ın kayınpederi, eşi Songül Doğan'ın babası Murat Dilmen'in dün vefat etmişti. Bugün öğle namazına cenazesine kaldıracaktık. Onlar da babasının cenazesi için Ankara'dan köye geliyordu. Cenazeye gelirken cenaze oldular." diye konuştu.

Dilmen kazanın yaşandığı yerde 2-3 yıl içinde 50 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini dile getirdi.


Etiketler; #Çorum
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.