'Çiyager' olarak tanınan sanatçı Karakuş: 'Diyarbakır'ı terk etmek zorunda kalıyorum'

HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından darbedilen "Çiyager" olarak tanınan sanatçı Karakuş, "Doğup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum. Çok acı verici ancak Diyarbakır’ı terk etmek zorunda kalıyorum." dedi.

'Çiyager' olarak tanınan sanatçı Karakuş: 'Diyarbakır'ı terk etmek zorunda kalıyorum'
30 Mart 2016 Çarşamba 13:33

Diyarbakır'da HDP'ye yönelik eleştirilerinin ardından darbedilen "Çiyager" olarak tanınan sanatçı Mehmet Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDP ve terör örgütü PKK'nın yanlışlarını dile getirmesiyle daha önce içinde yer aldığı kesimle ilişkilerinin bozulduğunu söyledi.

Doğruları dile getirmeye devam ettiği için de saldırılara maruz kaldığını belirten Çiyager, "'Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulur' atasözü sanki bu kesim için söylenmiş. Doğruları söylemek bu kesimleri huzursuz ediyor. Ben doğruları, gerçekleri söyledim. Yaşananları dile getirdim ama demokrasi, düşünce özgürlüğü, daha özgür bir ortam için savaştığını savunanlar rahatsız oldu. Onlar, dile getirdikleri ilkeleriyle çeliştiler." dedi.

"Diyarbakır'ı terk etmek zorunda kalıyorum"
Saldırıya uğradıktan sonra birçok sanatçının kendisine destek verdiğini, şiddeti uygulayan kesime tepki gösterdiğini ifade eden Çiyager, şöyle konuştu:

"Doğup büyüdüğüm yerden göç etmek zorunda kalıyorum. Kürt diline, kültürüne sahip çıkmış ve gelişmesine katkı sunmuş bir sanatçıya reva görülen yanlışlıklar ortada. Bu çok acı verici ancak ifade edeyim, Diyarbakır’ı terk etmek zorunda kalıyorum."

"Davutoğlu mağdur edilmişliğime ilgi gösterdi"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde düzenlediği "Dost Meclisi Yemeği"ne katıldığını anımsatan Çiyager, "Kürtler ve Türkler yıllardır dosttur, beraber yaşıyorlar. Bu dostları ayırmaya çalışmanın anlamı yoktur. Davutoğlu, orada yıllardır verilen birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarını yeniledi. Başbakanımız mağdur edilmişliğime ilgisini gösterdi." dedi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.