CIA Türkiye'den özür diledi

CIA, Türkiye'yi suçladığı için özür diledi.

CIA Türkiye'den özür diledi
16 Aralık 2016 Cuma 16:24

CIA, Türkiye'yi DAEŞ'ten petrol almakla suçladığı için özür diledi. 

2014 yılında başlayan suçlamada BM toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, ABD Dışişleri Bakanı John Keryy, "Biz de DEAŞ'ten petrol aldığınızın bilgileri var" demişti. Çavuşoğlu’da buna karşılık olarak, "John, size bilgi verenleri biliyoruz. Mısır ile ilişkilerimiz nedeniyle bize tepkili bazı Arap ülkeleri. Bu çok ciddi bir itham. Bana bunun belgelerini verin" diye tepki göstermişti.

ABD’de petrolle ilgili iddia edilen belgelerin gelmemesi üzerine Çavuşoğlu, uluslar arası toplantı sırasında Kerry’ye hatırlatmada bulundu. Kerry’nin gönderdiği dosyadaki koordinatlarda yapılan incelemeler sonrasında koordinatların Kilis Belediyesi'nin asfalt şantiyesi gösterdiği ortaya çıktı.

Kerry, Çavuşoğlu’ndan CIA’da özür mektubu yazısı ile Türkiye’den özür diledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.