CHP'li Altay: Uzatılması vahim bir durumdur

TBMM'de gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sert açıklamalarda bulundu.

CHP'li Altay: Uzatılması vahim bir durumdur
17 Temmuz 2017 Pazartesi 18:21

OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM'de görüşülmeye başlamasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, sert tepki gösterdi. Uzatılma kararının vahim bir durum olduğuna değinen Altay, "15 Temmuz darbesi yaşandığında CHP olarak iktidara 3 şey önerdik; Dedik ki şüphesiz darbe girişiminde bulunanlarla katı ve kesin mücadele içinde olun ama bununla beraber süratli bir şekilde normalleşmeli ve hızlı bir şekilde demokrasiyi güçlendirmeliyiz. Aksi halde demokrasinin  güçlü olmadığı ülkeler bu tarz müdahalelere açıktır. Biz sanki böyle dememişiz hükümet gerçek darbecilerle hesaplaşmak yerine kendilerinin FETÖ'nün kucağına ittiği insanları mağdur etmeyi bir marifet haline getirdiler. Bu çerçevede 20 Temmuz'da 15 Temmuz'u fırsat bilerek ilan edilen OHAL'in 3 ay daha uzatılması vahim bir durumdur. 80 milyonu kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır " dedi.

FETÖ yargılamalarında tek tip kıyafet konusuna ilişkin Meclis'e bir düzenleme gelme durumunu değerlendiren Altay, "Türkiye büyük bir devlettir, güçlü bir devlettir. Konumu, durumu, pozisyonu ne olursa olsun  kimsenin devlete meydan okumaya hakkı ve haddi de yoktur. Ancak darbe girişiminde bulunmuş terörist sıfatıyla ceza evinde bulunan birinin öyle bir tişörtle girmesi kamu vicdanında zaten olumsuz refleks almıştır. Türkiye büyük devlettir, devlete zarar  getirmeyecek şekilde kimi tedbirler alınır. Teklif geldiğinde bakarız, şu anda neyi getireceklerini bilmediğimiz için bir şey söyleyemem. İnsan hakları, temel hak özgürlükler önemli ve önceliklidir. Ama devletin bekası büyük devlet olmanın özelliğini de dikkate alarak yapılacak uygulamalar önümüze geldiğinde değerlendiririz." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.