CHP'den tepki: Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz

Anayasa değişikliği referandumunda 'hayır' oyunu kullanacak vatandaşlara yönelik Cumhuriyetçi Halk Partisi'nden (CHP) 'terörist' iddiası ortaya atıldı.

CHP'den tepki: Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz
09 Şubat 2017 Perşembe 15:50

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, referandumda hayır oyu kullananlara yönelik 'terörist' iddiasında bulundu. Ankara Etimesgut'ta ziyaretlerde bulunan Cankurtaran, düzenlediği basın toplantısında anayasa değişikliği için konuştu.

AKP ve MHP tarafından desteklenen başkanlık sisteminde ciddi riskler olduğunu söyleyen Cankurtaran, Türkiye'nin daha korumasız duruma düşüreceğini savundu. Referandumda 'hayır' oyunu kullananların ise Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Terör örgütleriyle yan yana olmakla" itham edeceklerine yönelik iddia eden Cankurtaran, şu sözleri söyledi:

"Yıldırım ve Bahçeli siyasi olarak kendilerini bitirecek tek adam sistemi için önce halkın birliğini bitirecekler. Bu nedenle olabildiğince ayrıştırıcı bir dil kullanıyorlar.

Bu rejimde onların karşısında olan herkes peşinen suçlu, terörist ilan edilecektir. Rahmetli Erbakan ve Türkeş de başkanlığa 'hayır' demişlerdi. Bu kafayla onlara da mı terörist diyeceksiniz? Bugün MHP'nin başında olan Bahçeli'nin daha bir yıla kadar başkanlığa karşı söylemleri vardı. "

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.