Çevre Bakanlığı Bayramda Çalışacak

Çevre Bakanlığı Kurban Bayramı süresince yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

Çevre Bakanlığı Bayramda Çalışacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Kurban Bayramı süresince yaşanabilecek görüntü kirliliklerine karşı önlem alındığı açıklandı. 

Alınan tedbirlerin kapsamını açıklayan yetkililer bu konuda komisyonlar oluşturulacağını belirtti. Denetim ekipleri ve komisyonlarla tüm merkezleri kontrol altına alacak olan Bakanlık, gelen şikayetleri de değerlendirecek.

Kurban kesim etkinliklerinin yapılacağı yerlerin belediyeler tarafından belirlendiğini aktaran yetkililer, bu yerler haricinde yapılacak kesim faaliyetlerinin cezaya tabi olduğunu aktarıyor. Kurban kesim yerleri İstanbul gibi kent merkezlerinde bir çok alanda oluşturulmuş durumda. 2015 Kurban Bayramı süresince bu alanları denetim altına alacak olan Bakanlık bu kapsamdaki çalışmalarında standartlar oluşturdu.

Bu kapsamda bildirilen yasakları işleyen bireylere 186 TL, belirli bir bölgede ortaklaşa yasak çiğneyenlerin her birine 157 TL, bu konuda çalışma yapan işletmeye de 46 bin 501 TL ceza kesilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.