Cerablus'un ilk şehidinin ismi belirlendi

Fırat Kalkanı Harekatındaki Cerablus operasyonu sırasında hayatını kaybeden ilk şehidin kimliği belirlendi.

Cerablus'un ilk şehidinin ismi belirlendi
28 Ağustos 2016 Pazar 09:00

Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Cerablus bölgesindeki PYD'li teröristlere karşı operasyon sırasında Türk tanklarına yapılan saldırıda ilk şehidin Uzman Çavuş Ercan Çelik olduğu belirlendi.

Dün akşam saatlerinde YPG'li teröristlerle yaklaşık bir saat süren çatışmada Türk tanklarına yapılan saldırıda atılan roketler 2 tanka isabet alması sonucunda tank şoförü Uzman Çavuş Ercan Çelik şehit olurken iki askerde yaralandı. Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan ailesine şehit haberi jandarma yetkilileri tarafından verilirken şehit evine ve sokaklara Türk bayrakları asıldı. Muhammet ve Şehnaz çiftinin iki erkek çocuğundan en küçüğü olan şehit Uzman Çavuş Ercan Çelik'in sağlık memuru olan eşinin ise hamile olduğu öğrenildi.

"Öncelikle ülkemizin başı sağolsun." diyerek başlayan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Cerablus operasyonundaki ilk şehidimiz Uzman Çavuş Ercan Çelik için şunları söyledi:

"Şu anda şehidimizin Akçakoca'ya nakil ve defin işlemleriyle ilgili hazırlıkları yürütüyoruz. Gönlümüz istiyor ki bir daha şehitler olmasın. Bu vatanın birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü hiçbir şekilde bozamayacaklar. Bunun en güzel cevabını her gün Türkiye'nin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik tablosu veriyor. Şu anda ailemizin yanındayız. Onlar da büyük bir vakarla evlatlarını bekliyorlar. Ercan kardeşimiz artık, inşallah Peygamber efendimizin yanında mekanı cennet olacaktır diye umuyoruz."

Yemenici, şehidin naaşının sabah saatlerinde Gaziantep'te yapılacak törenin ardından havayoluyla Kocaeli Cengiz Topel Havaalanına getirileceğini ve ikindi namazını takiben ilçede defnedileceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.