Çavuşoğlu'ndan ABD ziyaretiyle ilgili ilk yorum

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ziyareti ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ziyareti 'samimi' olarak yorumlayan Çavuşoğlu, "Yeni deliller titizlikle inceleniyor. Bu yönetim Gülen konusunda daha samimi. ABD, FETÖ elebaşı için geçici tutuklama talebimizi değerlendiriyor." dedi.

Çavuşoğlu'ndan ABD ziyaretiyle ilgili ilk yorum
18 Mayıs 2017 Perşembe 12:09

ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump ve yönetiminin samimi olduğuna vurgu yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar::

Obama döneminden bu yana özel temsilcilik görevini yapan McGurk'ün değişmesinde fayda var.

Rakka'nın yerel güçlere bırakılacağı konusunda teminat verildi. YPG'ye karşı angajman kurallarını uygularız.

Almanya, Türkiye'ye yaklaşmak istiyorsa dost gibi yaklaşsın, patron gibi değil. İncirlik'ten çekilirse kendileri bilir.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi

Yeni deliller titizlikle inceleniyor. Bu yönetim Gülen konusunda daha samimi. ABD, FETÖ elebaşı için geçici tutuklama talebimizi değerlendiriyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız tüm mesajları net olarak verdi.

İncirlik meselesi

Biz, şantaj yapmıyoruz. Biz her şeye rağmen akl-ı selim bir şekilde yaklaşıyoruz. Almanya, şunu anlamalı, biz istediğimizi yaparız, ama Türkiye bizim istediklerimizi yapmak zorunda. Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel benim dostum, artık Türkiye'ye istediğiniz gibi muamele edemezsiniz dedik. O yüzden Türkiye'ye yaklaşmak istiyorsanız, dost gibi yaklaşın, patron gibi değil. Almanya İncirlik'ten çekilirse kendisi bilir.

Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri

Ateşkesi ihlal edenlere karşı bir müeyyide olmalı. DEAŞ'la mücadele kadar siyasi çözüm de önemli. Ankara'da Rus ve İranlı uzmanlar çalışıyor.

Kıbrıs müzakereleri

KKTC'de izlenecek yol haritasında orak bir mutabakat var. Bu mutabakatta 6 tane ana madde var. 2'si güvenlikle ilgili, biri ise toprak meselesi. Bunlar 5'li konferansta değerlendirilecek. En son yaptığımız 5'li konferansta mutabakat sağlanmadığı için, Rum kesimi ve Yunan kesimi hazırlıklı gelmediği için sonuca varamadık. Dünkü toplantıda ise, Rum kesiminin garip önerileri yüzünden bir sonuç elde edilemedi. İki tarafın yaptığı müzakerelerin temelinde bunlar, diğer meseleler garantörlerle ilgili.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.