Çanakkale Boğazı'nda iki tanker çarpıştı!

​Çanakkale Boğazı'nda petrol yüklü iki tanker bu sabah saatlerinde çarpıştı.

Çanakkale Boğazı'nda iki tanker çarpıştı!
30 Kasım 2016 Çarşamba 10:59

​Çanakkale Boğazı'nda fuel oil yüklü iki tanker bu sabah sürtünerek çarpışması nedeniyle korku dolu anlar yaşandı. 

Boğazın Marmara Denizi girişinde bulunan Karabiga 2 numaralı demirleme mevkiinde bekleyen fuel oil yüklü iki tankerin bu sabah saatlerinde sürtünerek çarpışsada korkulan olmadı. 

Rusya'dan ayrılan ve İtalya'ya gidecek olan 274 metre uzunluğunda ve 140 bin metrik ton fuel oil yüklü Türk bayraklı 'Beşiktaş Bosphorus' adlı petrol tankeriyle Rusya'dan Malta'ya gitmek için yola çıkan 274 metre uzunluğunda ve 4 bin 700 metrik ton fuel oil yüklü Bahama bayraklı 'Chryssi' adlı fuel oil tankeri saat 06.43'te sürtünerek çarpıştı. 22 Kasım'da  'Chryssi' adlı tankerin boğazdaki bölgeye 24 Kasım'da da Beşiktaş Bosphorus adlı tankerin gelerek demir attığı öğrenildi. 

Bugün hareket haline geçmek için manevra yapan Chryssi adlı tanker, demirli halde bulunan Türk bayraklı Beşiktaş Bosphorus adlı tankere iskele baş omuzundan sürttü. Olayı Beşiktaş Bosphorus adlı tankerin kaptanı telsizle anakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü'ne rapor etti. Olayda can kaybı ya da herhangi bir sızıntı yaşanmadı. 

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken tankerlerin boğaza girişleride iptal edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.