Can Dündar "Bu karar hukuki bir suikast"

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar mahkemenin kendisine verdiği 5 yıl 10 ay hapis cezası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mahkemenin verdiği karara tepki gösteren Can Dündar, kararın hukuki bir suikast olduğunu ifade etti.

Can Dündar "Bu karar hukuki bir suikast"
06 Mayıs 2016 Cuma 22:16

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar MİT TIR'larının görüntülenmesi ile ilgili yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi , Can Dündar ve Erdem Gül hakkında darbeye teşebbüs suçundan beraatine karar verirken, "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan iki gazeteciye hapis cezası verdi.

Mahkeme Can Dündar'a 5 yıl 10 ay, Erdem Gül'e ise, aynı suçtan 5 yıl hapis cezası verdi. 

Habercilik suçundan ceza aldık

5 Yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Can Dündar karar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kararı az önce öğrendiğini ifade eden Dündar, 2 saat içerisinde 2 suikasta uğradığını söyledi. Dündar, "2 saat içinde 2 suikast yaşadık. Biri silahlı birisi yasal. İlk suikasti sizlerin gözünün önünde. İkinci suikast kapalı oturumda gerçekleşti. Bir habercilik suçundan, haber yayınlamak suçundan ben 5 yıl 10 ay, erdem 5 yıl ceza aldı. Bu sadece bizi sindirmeye yönelik değil, o kurşunlar sadece bizi sindirmeye yönelik değil, aynı zamanda sizleri, hepimizi Türkiye basınını yazmaktan konuşmaktan korkar hale getirmiş suikasttir." dedi.

Bu karar hukuki bir suikast

Kararın hukuki bir suikast olduğunu ifade eden Can Dündar, MİT TIR'larının görüntülenmesinin gazetecilik faaliyeti olduğunu belirtti. Mahkemenin AYM kararını hiçe sayarak suç işlediğini iddia eden Can Dündar, "Mahkeme AYM’nin kararını elinin tersiyle iterek bir suç oluşturduğunu söyledi. Biz baştan beri eylemin suç olduğunu söyledik. Karşımızda Cumhurbaşkanı’nı bulduk, savcısı gibi davrandı, tehdit etti, hedef gösterdi, şantaj yaptı, bu tehditlerden vazife çıkaran birisinin silahlı saldırısına uğradık." şeklinde konuştu.

Baskılar bizi yıldırmayacak

Baskıların kendisini hiçbirzaman yıldıramayacağını ifade eden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, diğer basın mensuplarına cesur olmaları konusunda tavsiyede bulundu. Dündar, "Bu baskılar bizi asla yıldırmayacak. Yeter ki bu tehdit diğer basın mensuplarını yıldırmasın. 'Yazarsak başımıza bunlar gelir' demesin. Hepimiz cesur olmak zorundayız, kendi mesleğimizi, basın özgürlüğünü korumak için her zamankinden daha cesur olmak zorundayız." dedi.

Şikayettçi olacağız

Kendisine yapılan silahlı saldırı girişimi ile ilgili şikayette bulunacağını söyleyen Dündar, eşinin ve ÇAnakkale milletvekilinin kendisini suikastten kurtardığını söyledi.  Can Dündar, "Davanın telaşı içinde ilgilenemedik. Şikayetçi olacağız. İzlediğim kadarıyla eşime borçluyum. Ona teşekkür ediyorum. Hep bir kurşun döktür diyorlardı ama böyle kurşunlanmayı düşünmemiştim. Eşim boğazına atlamasa, Çanakkale milletvekilimi durdurmasa burada olmayabilirdim." açıklamasını yaptı.


Etiketler; #can dündar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.