Bursa'daki saldırganın, Seher Çağla Demir ile birliktelik iddiası

Bursa'da Ulu Cami'nin yakınında 27 Nisan'da gerçekleşen canlı bomba saldırısı için yapılan incelemelerde, canlı bomba kadının üzerinde Sultan Yıldız ve Emine Kızıl adına düzenlenmiş kimliklerinin saldırı sonrasında deforme olmayan kısmında ‘Sultan’ isimiyle Şanlıurfa’dan geldiğine dair otobüs bileti bulundu.

Bursa'daki saldırganın, Seher Çağla Demir ile birliktelik iddiası
29 Nisan 2016 Cuma 09:42

Bursa'da Ulu Cami'nin yakınında 27 Nisan'da gerçekleşen canlı bomba saldırısı için yapılan incelemelerde, canlı bomba kadının üzerinde Sultan Yıldız ve Emine Kızıl adına düzenlenmiş kimliklerinin saldırı sonrasında deforme olmayan kısmında ‘Sultan’  isimiyle Şanlıurfa’dan geldiğine dair otobüs bileti bulundu. Ama herhangi bir kesinlik olmadığından dolayı polis kesin sonuca ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor. Mardin’de oturan ailesinden de DNA örnekleri alınarak canlı bombanın kimliği netlik kazandırılmaya çalışılıyor.

Canlı bomba saldırısındaki  kadının emniyette parmak izi kaydı bulunmamasına rağmen bağlantılı olduğu kişiler üzerinde de ayrıntılı araştırma yaparak PKK ile bağlantılı olduğu belirlendi. İstihbarat birimleri ise, kadın canlı bombanın YPG saflarında savaştığı, nisan ayında Suriye’den Türkiye’ye geçtiği bilgisine ulaştı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa’da canlı saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaretinden sonra Bakan Ala, “Terörist saldırıyı gerçekleştiren kişinin kimliğiyle ilgili çalışmalar ve soruşturma sürdürülüyor. Bu kişinin irtibatlı olduğu, adına bu eylemi yaptığı terör örgütüne ilişkin son derece kanaatimizi kesin hale getirecek bilgilere, bulgulara ulaşıldı ama bütün prosedürüyle tamamlanmadan bunu açıklamayacağım. Tamamlanınca bilgileriyle, bulgularıyla sizlerle, kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Kadın canlı bombanın, Ankara Kızılay’da 37 kişinin öldüğü bombalı araçla intihar saldırısı düzenleyen Seher Çağla Demir ile örgütün aynı hücresine bağlı olduğu da iddia edildi. Seher Çağla Demir de, Kobani’den Viranşehir’e geçmiş, Şanlıurfa’dan otobüsle Ankara’ya gelerek saldırıyı yapmıştı. Canlı bombanın Mardin nüfusuna kayıtlı Suzan B. olduğu iddia edildi. Görüntü eşleşmesinden kimliğine ulaşılan teröristin terör örgütü PKK’ya katıldığı, uzun süre Kobani’de YPG saflarında çatışmalara girdiği iddia edildi. Bu iddialar polisin DNA'dan elde ettiği bilgiler ile kesinleşecek.

Polis meydana geen saldırı ile ilgili önceki gece Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar’da baskınlar düzenleyerek Emine Kızıl ve Sultan Yıldız dahil 15 kişi gözaltına alındı. Yakalananlar arasında canlı bombanı kadının arkadaşı olduğu ileri sürülen K.O. da bulunuyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.