Bozdağ, YSK'nin paylaşacağı verilere sınırlama getirilecek

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muş Valiliği ziyaretinde kimlik bilgileri ile ilgili açıklamasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin soruşturmasının sürdüğünü belirtti.

Bozdağ, YSK'nin paylaşacağı verilere sınırlama getirilecek
07 Nisan 2016 Perşembe 12:57

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Muş Valiliği ziyaretinde kimlik bilgileri ile ilgili açıklamasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin soruşturmasının sürdüğünü ve yayınlanan kişisel verilerdeki rakamların 2009 ve 2011 seçim rakamlarına çok benzer olduğunu ifade etti.

Kimlik biligilerinin sızdırılmasıyla ilgili Bozdağ, "İnceleme sürüyor. Şu anda yayımlananların içerisinde 18 yaşın altında insan var mı yok mu? Ona bakılıyor. Eğer 18 yaşın üstünde isimlerden oluşuyorsa, bu tartışmasız bir şekilde seçmen listesi anlamına gelir." dedi.

Bozdağ, "Bilindiği gibi YSK siyasi partilere seçmen listelerini vermektedir. Seçime katılan bütün partilere verilmektedir. O nedenle YSK'nın verdiği bu listelerden mi, partilere girdikten sonra mı başka ellere geçti veya başları partilerde mi ele geçirdi, yoksa YSK'dan mı bir şekilde ele geçirildi, bunların tamamı adli soruşturma sonrasında ortaya çıkacaktır." ifadesinde bulundu.

Kimlik bilgilerinin seçimde verilen listelerle sızdırılma olma ihtimalinden dolayı Bozdağ, "Bu çalışma içerisinde bundan sonraki seçimlerde YSK'nın paylaşacağı verilere de bir sınırlama getirmeyi planlıyoruz. Şunun tüm vatandaşlarımızı tarafından bilinmesini özellikle istiyoruz. YSK bundan sonraki seçimlerde vatandaşlarımızın kimlik bilgilerini herhangi bir siyasi partiyle bugünkü usül ve yöntemle paylaşmayacaktır. Buna yasal sınırlamalar getireceğimizi buradan ifade etmek isterim." diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.