'Bordo bereli' alımında son aşamaya gelindi

Milli Savunma Bakanlığınca, personel açığını kapatmak için Özel Kuvvetler Komutanlığına sivillerden personel alımına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi.

'Bordo bereli' alımında son aşamaya gelindi
10 Şubat 2017 Cuma 14:37

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalardan sonuç almaya başladı.

Bakanlık, öncelikle Özel Kuvvetler Komutanlığına personel alımı için çalışma başlattı. Bu kapsamda ilk defa sivillere de "bordo bereli" olmanın yolu açıldı. Yapılan başvuruların ardından subay ihtiyacının karşılanması amacıyla fiziki yeterlilik testini başarıyla tamamlayan bin 450 aday mülakata çağrıldı.

Adaylardan 402'sinin mülakatları bitti, kalanların adayların da bu ayın ortasına kadar bitirilmesi planlanıyor.

DENİZ KOMUTANLIĞI'NDAKİ ÇALIŞMALAR

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına uzman erbaş temini için başlatılan çalışmada da sona gelindi.

Geçen ay içinde tamamlanan mülakatlar sonucu bin 236 aday başarılı oldu. Komutanlığa sözleşmeli er teminine yönelik çalışmalarda ise mülakatlar devam ediyor. Bu kapsamda mülakata çağrılan 16 bin 957 adaydan sınavlara katılan bin 818'i başarı gösterdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının uzman erbaş ihtiyacının karşılanmasına yönelik çalışmalarda da mülakat aşaması 17 Şubat'ta son bulacak. Bu süreçte mülakata çağrılan 240 adaydan 172'si başarılı oldu.

Harp okullarına kız öğrenci alımına yönelik çalışmalarda ise sınavlarda başarılı olan 19 adayın Hava Harp Okulu intibak eğitimi devam ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.