Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile polis arasında arbede

​Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın rektör olarak atanmasını kabul etmeyen 200 kişilik grup ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Bazıları gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile polis arasında arbede
14 Kasım 2016 Pazartesi 15:44

​Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın rektör olarak atanmasına tepki gösteren bir grup üniversite öğrencisi ile polis arasında arbede çıktı.

Rektörlük seçimlerine aday olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile  Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Özkan için üniversite öğrencileri saat 13.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde toplandı. Yaklaşık 200 kişiden oluşan grubun Kuzey Kampüsü'ne yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi. Polis sadece 3'erli gruplar halnde yürünmesi halinde izin vereceğini söylemesine rağmen polis ile grup arasında gergin anlar yaşandı. Bazı öğrenciler gözaltına alınırken bazı akademisyenlerin araya girmesi ile gerginlik sona erdi. Gözaltına alınan şüpheliler GBT kontrolü ardından serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.