BM'den Irak'ın çağrısına tepkiler geliyor

BM'den Irak'ın çağrısına tepkiler geliyor
06 Ekim 2016 Perşembe 22:45

BM Güvenlik Konseyi Başkanlığı, üyelerine Irak'ın, Türk askerlerinin yerel güçleri eğitim amacıyla Musul'da bulunmasından dolayı yaptığı acil toplantı çağrısı hakkında bilgi verdi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi ve BMGK Başkanlığını yürüten Vitaly Churkin, Irak'ın acil toplantı çağrısına ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Churkin, "Ben de Güvenlik Konseyi üyelerini konuya ilişkin bilgilendirdim. Sonrasında ne olur, şu an bir şey söyleyemem." dedi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq da "Egemenlik, toprak bütünlüğü ve diğer ülkelerin iç işlerine karışılmaması" ilkeleri ile uyumlu olması gerektiğini söyledi. 

Haq, "BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye'nin Irak'taki tüm aktivitelerinin Irak hükümetinin tam rızasıyla gerçekleşmesini umuyor. Anladığımız kadarıyla Türkiye ile Irak bu sorunu çözmek için barışçı bir diyalog halinde. Genel Sekreter Ban, bu diyaloğun sürdürülmesini ve ihtiyaç halinde BM'nin desteğe hazır olduğunun bilinmesini istiyor." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.