Binali Yıldırım: 'Ortaokul müdürüm hayatımı değiştirdi'

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti grup toplantısında geçmişte yaşadığı bir anıyı anlattı. Ortaokul yıllarında öğretmen olmak istediğini belirten Yıldırım, okuduğu ortaokulun müdürünün sarf ettiği sözler ile hayatının değiştiği ve kendisini farklı bir güzergaha soktuğunu dile getirdi.

Binali Yıldırım: 'Ortaokul müdürüm hayatımı değiştirdi'
21 Haziran 2016 Salı 13:16

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısında partililere seslendi. Yaklaşık 20 milyon öğrencinin tatile girdiğini hatırlatan Binali Yıldırım, 1 milyona yakın öğretmeninde yaz tatiline girdiğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım ortaokul yıllarında yaşadığı bir anıyı grup toplantısında anlattı. Yıldırım, ortaokulda öğretmen olmayı istediğini ancak okul müdürünün bir sözünün hayatını değiştirdiğini ifade etti.

Sen mi öğretmen olmak istiyorsun, hadi defol git

Başbakan Binali Yıldırım, geçmişte hayat planını değiştiren anı grup toplantısında açıkladı. Eskiden öğretmen olmak istediğini ve bunun hayalini kurduğunu ifad eden Yıldırım, "Ortaokulda okurken, son sınıfta ben öğretmen okuluna gitmeye karar verdim. Akrabalarıma yük olmamak için yatılı okula gidip meslek kazanmayı kafaya koymuştum. Sınava iki gün kala, 'müdür senin sınav kağıdını vermedi' dediler. Sert mizaçlı, asık yüzlü bizim Hayati Bey'e benziyor. Ciddi ve sert mizacın ardında müthiş bir insan sevgisi var tıpkı Hayati Yazıcı gibi. 'Sen öğretmen mi olacaksın' dedi. Kağıdı altı önümde yırttı çöpe attı. 'Beni görmüyor musun, hadi defol git' dedi." şeklinde anlattı.

Bunun üzerine iki gün ağladığını ifade eden Yıldırım,  gelecekle ilgili planınını ortaokuldaki müdürünün değiştirdiğini söyledi Yıldırım öğretmenin çok önemli bir yol gösterici olduğunu ifade ederek, "Bizi farklı bir güzergaha soktu. Öğretmen, hakikaten çok önemli. Anneyi, babayı çocuklar görüyor ama zamanımızın daha çoğu okullarda geçiyor. Dolayısıyla öğretmenlerimiz çocuklarımızın gelecek ufkunun şekillenmesinde çok büyük emekleri var. Fedakarca gayret eden öğretmenlerimizi kutluyorum. Onları da unutmayalım dedik ve pazar günü ilk defa Çankaya Köşkü bahçesinde bir araya getirdik, iftarı beraber açtık." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.