Binali Yıldırım darbe gecesinde yaşadıklarını anlattı

Başbakan Binali Yıldırım darbe gecesinde yaşadıklarını ve neler yapmayı düşündüklerini açıkladı. İşte tüm detaylar.

Binali Yıldırım darbe gecesinde yaşadıklarını anlattı
23 Temmuz 2016 Cumartesi 22:24

15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye kara bir gece ile karşı karşıya kaldı. İstanbul ve Ankara'da savaş jetleri alçak uçuşlar yaparak halkı tedirgin etmeye çalışırken camiilerden gelen Kuran sesleri tüm halkı dua etmeye teşvik etti. O saatlerde herkes kabus dolu bir gece yaşarken meydanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile toplanan vatandaşlar Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yapmak istedikleri askeri darbe girişimine karşı direndi.
Pek çok noktada halk askeri ikna ederek silahlarını aldı ve polislere eslim etti ancak bazı noktalarda helikopterler halka ateş açarak yüzlerce kişinin şehit olmasına neden oldu. Peki bu sırada Başbakan Binali Yıldırım neler yaşadı? işte tüm soruların yanıtları

Bizi Durdurmak İstediler!

Başbakan Binali Yıldırım A Haber'in canlı yayınına konuk oldu. Burada yaptıkları açıklamalar ile darbe gününde neler yaşadıklarını belirten Başbakan 15 Temmuz 2016 darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanına gitmek istediklerini ancak Fethullahçı Terör Örgütü üyesi askerlerin ilk hedefi burası olduğunu düşündükleri için gitmekten vazgeçtiklerini belirtti.

Daha sonra Ankara istikametine doğru gitmeyi hedeflediklerini belirten Başbakan Binali Yıldırım yol çıkıp bir süre ilerledikten sonra tanklar tarafından durdurulduklarını ve bir müddet olay yerinde beklediklerini söyledi. Bir süre sonra yolun genişlediğini açıklayan Binali Yıldırım bu fırsattan yararlanarak bölgeden süratle uzaklaştıklarını belirtti.

Darbe gecesi yaşadıklarını böyle dile getiren Başbakan Yüksek Askeri Şura'nın 28 Temmuz'da da toplanacağını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.