Bildiriyi okuyan TRT spikeri Tijen Karaş yaşadıklarını anlattı!

Darbe bildirisini okuyan TRT spikeri Tijen Karaş yaşadıklarını anlattı. Karaş, hayatının en zor yayınını yaptığını ifade etti.

Bildiriyi okuyan TRT spikeri Tijen Karaş yaşadıklarını anlattı!
16 Temmuz 2016 Cumartesi 11:39

Darbeci askerlerden bir grup TRT'yi basarak 'Ordu yönetime el koymuştur' bildirisini okuttu. Darbe bildirisini okuyan TRT spikeri Tijen Karaş o anları anlattı. Karaş açıklamasında hayatının en zor yayınını yaptığını kaydetti.

Tijen Karaş, "Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı, tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metni için, silahlı kişiler tarafından zorlandım" açıklamasında bulundu.

Darbeci askerlerin TRT’yi işgali sonrası darbe bildirisini okuyan spiker Tijen Karaş, o anları anlattı. Metni silah zoruyla okuduğunu belirten Karaş açıklamasında şu ifadelere yer veri:

"3 -4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayınını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini, silahlı kişiler tarafından zorlandım. TSK adına bu eylemi gerçekleştirdiklerini, bize zarar vermeyeceklerini, milletin iyiliği için bunu yaptıklarını ifade eden bir grup tarafından alıkonulduk saatler önce evvel. Ellerimiz arkadan bağlandı. Silahları ile bizi tehdit ettiler. O şartlar altında okuduk. Çok şükür başımıza bir şey gelmedi. O dakikaları bir daha hatırlamak istemiyoruz"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.