BEL FITIĞI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER

​​​​​​​Bu hastalık cinsiyet ayrımı yapmaz. Zayıf, kilolu, uzun kısa ayrımı da yapmaz. Her cins ve her yaştan insanda rastlanabilen bir hastalıktır bel fıtığı.

BEL FITIĞI İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
07 Temmuz 2017 Cuma 03:03

Bu hastalık cinsiyet ayrımı yapmaz. Zayıf, kilolu, uzun kısa ayrımı da yapmaz. Her cins ve her yaştan insanda rastlanabilen bir hastalıktır bel fıtığı.

Bu hastalık çok şiddetli ağrılara, kısmi uyuşmalara, güç kaybına ve felç kalmaya kadar ilerleyebilen bir hastalıktır. Marmara Ağrı Merkezi hastalığınız ile ilgili en gelişmiş teknikleri sizin için araştırıp, hastalarına en uygun olan yöntemi uygulamayı amaçlamaktadır. Ne kadar çok ağrı çektiğinizi bilen ve bir an önce ağrılarınızdan kurtulmak istediğinizi bilen Marmara Ağrı Merkezi ağrılarınızdan kurtulmanız için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.

Bel fıtığı tedavisinde zaman çok önemlidir. Hastalık ne kadar başlangıç seviyesine yakın olursa tedavi de o kadar kolay olacaktır. Bu nedenle hastanın boşuna zaman kaybına tahammülü yoktur. Yanlış tedavi yöntemleri ile geçirilen zaman hep hasta için dezavantaj oluşturur. Allah korusun ama çok geç kalınması telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilmektedir.

Marmara Ağrı Merkezi (MAM) bel fıtığı tedavisi yaparken öncelikle hastalığın seviyesini belirler. Başlangıç aşamasındaki hastalara çeşitli egzersizler, doğru oturuş pozisyonları, hafif ağrı kesici ya da kas gevşeticiler uygulanarak takibi yapılır. Biraz daha ileri olan hastalar için fizik tedavi yöntemleri uygulanır. Daha ileri olanlar için ameliyatsız diğer tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Hastanın ciddi derecede rahatsızlığının olduğu anlaşıldığında son çare olarak bel fıtığı tedavisi gerçekleştirilir. Ameliyat yönteminin uygulandığı hasta toplam gelen hasta sayısının maksimum %3’ünü oluşturur. Bu nedenle tedavi için gelen bir çok hasta ameliyat olmadan şifa bulabilmektedir. Siz yeter ki hastalığınızın belirtilerini anladığınız andan itibaren gecikmeksizin Marmara Ağrı Merkezine gelin.

Hasta muayeneye geldiğinde idrar kaybı, aşırı kuvvet kaybı, uyuşukluk gibi şikayetler ile gelmiş ise bu hastalar için bel fıtığı ameliyatı kaçınılmaz olmaktadır. Bu hastalar acil müdahale gerektirir ve zaman kaybına tahammülleri yoktur. Ameliyat esnasında tercihe göre anestezi uygulanır. Yaklaşık 3 cm civarında kesi uygulanır. Fıtık denilen ve sinirlere baskı yapan ödem temizlenerek ameliyat sonlandırılır. Bu süreç yaklaşık 40 dakika civarında sürer.

ERKEN MÜDAHALE FITIK TEDAVİSİ

Erken müdahale her hastalıkta olduğu gibi bel fıtığı tedavisin de de çok önemli bir husustur. İlk evre ya da başlangıç evresi olarak da adlandırılabilen bu aşamadaki hastalar için basit tedavi yöntemleri ile etkili çözümler aranır. Sadece bel ve bacak bölgelerinde hafif ağrıları olan, herhangi bir güç kaybı, uyuşma, kısıtlama gibi belirtiler olmayan hastalardır. Uygulanacak tedavi yönteminin belirlenebilmesi için uzman doktor tarafından yapılacak tetkikler sonucunda fıtığın yani baskı yapan ödemlerin ne derece baskı yaptığı ve ne durumda olduğu belirlenmelidir. Bu durumdaki hastalara daha fazla yatak istirahati yapmaları, bel kaslarını zorlayıcı hareketlerden kaçınmaları, kas gevşetici ve hafif ağrı kesici ilaçlar kullanmaları tavsiye edilir. Yerden bir şey alınmak zorunda kalındığında yavaş hareketler ile gücü bacaklara vermek suretiyle alınması, birkaç kilodan daha ağır cisimler taşımamaları, otururken belin boşta kalmaması dikkat etmeleri, ortopedik yastık ve rahat bir yatak kullanmaları, sürekli oturmamaları maksimum 20 dakikada bir yürüyüş yapmaları, belin sıcak tutulması, cam kenarlarına oturulmaması gibi birçok basit önlemler alması tavsiye edilir.

ORTA DERECE AŞIRI İLERLEMEMİŞ FITIK TEDAVİSİ

Eğer hasta kısmi uyuşukluk, yeni yeni hareket kısıtlaması ve şiddetli ağrı gibi şikayetlerde bulunursa hasta için daha ileri tedavi yöntemleri uygulanma olasılığı yüksektir. Ancak bu hastalar için de doktor tarafından yapılacak ayrıntılı kontrol ve sonuçların analiz edilmesinden sonra kesin karar verilmelidir. Bu hastalar için sadece istirahat ve kas gevşetici ilaçlar yeterli değildir. Fizik tedavi yardımı alınması gereken bu hastalara ayrıca evde yapabilecekleri egzersizler önerilir. Evde yapılabilecek egzersizlerle ilgili ayrıntılı bilgi ve resimli anlatım için www.marmaraagrimerkezi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hastalığınız çok daha fazla ilerlemeden tedavinizi olunuz. Çok ilerleme olmuşsa ve ameliyat olmak zorunda kalmışsanız bile tedaviden kaçmanın bir faydası olmadığı kesindir. Çevrenizden duyduklarınızla değil tecrübeli uzman doktorların tavsiyeleri ile hareket edin. İşin sonunda şifa varsa çekilen zahmet hiç önemli değildir.

Bel fıtığı, bel fıtığı tedavisi ve bel fıtığı ameliyatı ve diğer ağrı yapan hastalıklarınız ile ile ilgili ayrıntılı bilgi içinwww.marmaraagrimerkezi.com.tr web site adresini ziyaret ediniz. Şikayetlerinizle ilgili tedavi yöntemlerinin belirlenebilmesi için doktorunuzdan randevu alınız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.