Bekir Bozdağ: "Sivil vatandaşların üzerine ateş edecek kadar gözü dönmüş alçaklar var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerler ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Bozdağ, "Şu anda sivil vatandaşların üzerine ateş edecek kadar gözü dönmüş alçaklar var. Bunlar uyuşturulmuş, millete kurşun sıkarak cennete gideceğini zanneden Hahaşiler var. Milletimiz bunlara cevabını verecektir. Demokrasimiz güçlüdür Hükümetimiz iş başındadır, Meclis açıktır, Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız, bakanlarımız görevinin başındadır." dedi.

Bekir Bozdağ:  "Sivil vatandaşların üzerine ateş edecek kadar gözü dönmüş alçaklar var"
16 Temmuz 2016 Cumartesi 10:38

FETÖ'cü askerler tarafından Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak başlatılan darbe girişimi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Darbe girişiminde bulunan askerleri gözü dönmüş alçaklar olduğunu ifade eden Bozdağ, Hükümetin iş başında olduğunu, darbecilerin pek çok yerde püskürtüldüğünü ifade etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ'nün askeri darbe girişimi ile ilgili sorulara cevap verdi. Gözü dönmüş FETÖ'cü askerlerin sivil halka ateş edecek kadar alçak olduğunu ifade eden Bozdağ,  "Şu anda sivil vatandaşların üzerine ateş edecek kadar gözü dönmüş alçaklar var. Bunlar uyuşturulmuş, millete kurşun sıkarak cennete gideceğini zanneden Hahaşiler var. Milletimiz bunlara cevabını verecektir. Demokrasimiz güçlüdür Hükümetimiz iş başındadır, Meclis açıktır, Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız, bakanlarımız görevinin başındadır." açıklamasını yaptı. 

Devlete sahip çıkanlara teşekkür ediyorum

Devlete sahip çıkan partilere, vatandaşlara, medyaya ve STK'lara teşekkür eden Bozdağ, "Türkiye'de ilk defa darbeye teşebbüs edenlere karşı halk kendi iradesiyle sokaklara döküldü, tankların üzerine çıktı, darbecileri teslim aldı, bir onurlu, dik duruş koydu. Siyasi tarihimize baktığınızda darbelere karşı bu duruşun ilk olduğunu görüyoruz. Bu, Türkiye'nin demokrasisi, hukuk devleti, insan hakları, siyaseti, milletimiz ve devletimiz için son derece önemli büyük bir gelişmedir. Milletin bu inancı olduktan sonra hiçbir güç Türkiye'de darbe yapmayı başaramaz. Halkın üstünde güç yoktur, olmayacaktır. Allah'tan başka bir güç yok, Rabb'im de onlara izin vermeyecektir. Rabb'im, onların yaptığı her şeyi ayaklarına dolayacaktır, dolamıştır da." dedi.

Bine yakın asker gözaltına alındı

Cumhuriyet Başsavcıların soruşturma başlattığını söyleyen Bozdağ, bine yakın askerin gözaltına alındığını, bunların içerisinde rütbeli askerlerinde olduğunu söyledi. Bozdağ, "Bini aşkın asker gözaltına alınmıştır. Bunların içerisinde tuğgeneraller, tuğamiraller, albaylar ve aşağı, yukarı rütbelerde birçok kişi var. Bu devam edecektir. Darbeye kim karışmışsa, kim destek olmuşsa, kim millete kurşun sıkmışsa, kim milletin emaneti tankları, uçakları, silahları alarak milletin evlatlarına kurşun sıkmışsa... Meclis'i, başka yerleri, bu ülkenin insanlarını, kurumlarını bombalamışsa bunların hepsi yargı önünde hesabını verecektir." şeklinde konuştu.

TBMM'ye ilk defa bomba atılıyor

Bozdağ, TBMM'nin Gazi Meclis olduğunu anımsatarak, "Bu Meclis'e, Türkiye ile savaşa giren hiçbir düşman ordusu bomba atmamış, atamamıştır. Geçmişteki darbe teşebbüsünde TBMM'ye, devletin kurumlarına bomba atılmamıştır. İlk defa TBMM'ye bomba atılıyor." dedi.

Gece meclise bomba atılırkenTBMM Genel Kuruluna hitap ettiğini, AK Parti, CHP ve MHP gruplarının Meclis'te yer aldığını belirten Bozdağ, "Milletin temsilcileri, milletin iradesinin tecelligahı TBMM'de nöbettedir, bütün partiler nöbettedir. Milletin bu azmi, demokrasiye sahip çıkma bilinci, inancı böyle yüksek olduktan sonra hiçbir güç demokrasiyi kesintiye uğratamayacaktır." dedi.

Vatandaşlar meydanı terketmesin

DArbeye karşı olan ve devletin yanında olan vatandaşların meydanları terketmemesi gerektiğini ifade eden Bekir Bozdağ;  "Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bu darbe teşebbüsüne kalkışanlar emir komuta zinciriyle bunu yapmamışlardır. Fetullah Gülen'in emir komutası altında yürüyen bir darbe teşebbüsüdür. Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirmeye çalıştığı bir darbe teşebbüsüdür. Buna karşı TSK içinde bulunan namuslu, şerefli, vatanını seven, demokrasiye inanan, milletine güvenen, milli iradeye saygı duyan, Meclis'e, Hükümet'e, Anayasa'ya bağlı olan silahlı kuvvetler mensupları da araziye inmiştir. Onlar da şu anda darbe teşebbüsüne kalkışanlara karşı Anayasa'mızı, demokrasimizi, hukuk devletimizi, milletimizin anayasal düzenini korumaya karşı mücadele etmektedir." şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.