Başyaver'den skandal savunma: Yanlışlıkla...

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve 12'inci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban, skandal ifadelere yer verdi.

Başyaver'den skandal savunma: Yanlışlıkla...
17 Şubat 2017 Cuma 09:42

Fetullahçı Terör Örgütü'nün KKTC yapılanmasına yönelik soruşturmada tutuklanan Türk Barış Kuvvetleri Alay Komutanı Bekir Furkan Özdaban'ın sorguda verdiği ifadeler ulaşıldı. 

Darbe girişiminin yaşandığı gün er ve erbaşlarla birlikte mesaiye gittikleri tespit edilen Özdaban,"Komutanımız İlyas Bozkurt'un 'Rumlar saldırabilir' talimatı üzerine toplandık. Er ve erbaşlardan darbecilere destek verdiğimi söyleyen olursa, rütbelerimi kendim sökerim" dedi. Soruşturmada tutuklanan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın başyaveri Levent Türkkan ile ilgili konuşan Özbadan, kendisini FETÖ'cü olarak şuçlamasının nedenini şöyle açıkladı:

"Türkkan'la aramızda husumet var. Genelkurmay'a geldiğinde şımarıkça davranıyordu. Yasak olmasına rağmen sigara içiyordu. Ben de sık sık uyarıyordum. Bu yüzden beni hedef almıştır"

Ayrıca 'Gülen' sohbetlerinin telefondan izlendiğini ve FETÖ'nün kritik isimleriyle aynı hattan konuşulduğunu tespit eden savcılığa Özbadan, "Adıma kayıtlı iki telefon hattı var. Birini eşim diğerini babam kullanıyordu. Babam 73 yaşında. 2-3 yıldır akıllı telefon kullanıyor. Yanlışlıkla izlemiş olabilir" diyerek savunma yaptı. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.