Başbakandan, Brüksel açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen, terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyor, Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum." dedi.

Başbakandan, Brüksel açıklaması
22 Mart 2016 Salı 12:52

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada Belçika'nın başkentinde meydana gelen terör saldırısınada yer verdi. Davutoğlu Belçika'nın başkentinde meydana gelen terör saldırısı için, "Bugün sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen, terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıları lanetliyor, Belçika Hükümeti ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimiz adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum." dedi.

Brüksel'deki terör saldırısını lanetleyen Başbakan Davutoğlu, "Bir kez daha bu sözde barış havarilerine soruyorum; şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK'lı teröristlerce şehit edilmiş, siviller ölmüş, şehirler yakılmış. Neredesiniz ey aydınlar, akademisyenler. Hangi vicdanla şimdi bütün bu olanları, öldürülenleri unutup tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz, neden PKK'yı lanetleyen bir bildiri yayınlamıyorsunuz. Bildiriyi bırakın, neden PKK'ya dair bir eleştiri cümlesi dahi kuramıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor." şeklinde konuştu.

Bir Rus gazetesine Türkiye'yi "terör devleti" olarak tanımlayan paralel yapının elebaşı için ise Davutoğlu, "Amerika'da kalıp Rus gazetesine demeç veriyor; sonra da hala masum olduğunu iddia edip bizlere beddualara devam ediyorlar. Onların bedduası işlemez. Çünkü bizim arkamızda milletin duası var, Çanakkale şehitlerinin duası var." ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Biz her zaman omurgalı duruyoruz. Önümüzde sözünüzde aynı.