Başbakan Yıldırım'dan Malta'ya tarihi ziyaret

Başbakan Binali Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın daveti üzerine Malta'ya gitti. Tarihe geçen ziyarette Türkiye-AB ilişkileri, AB'nin görüşüleceği tahmin ediliyor.

Başbakan Yıldırım'dan Malta'ya tarihi ziyaret
17 Şubat 2017 Cuma 10:44

İlk kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Malta'ya ziyaret etti. Bu ziyaret ile Başbakan Binali Yıldırım'ın ismi tarihe geçmiş oldu. Özel uçak ile Malta'nın başkenti  La Valletta'ya giden Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de eşlik etti.

Malta Uluslararası Havaalanı'nda Yıldırım ve heyetini Malta Uluslararası Havaalanı'nda Malta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Joe Mizzi ile Türkiye'nin La Valletta Büyükelçisi Reha Keskintepe karşıladı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat tarafından davet edilen Yıldırım, Muscat ile görüşme yapacak. Yıldırım, başbakan ile görüşmesinin ardından Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile de görüşecek.


Etiketler; #Malta
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.