Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye sert Danıştay tepkisi

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında referandum sonuçları ile ilgili Danıştay'a dava açmaya hazırlanan CHP'ye "Bunlar beyhude gayretlerdir. " dedi.

Başbakan Yıldırım'dan CHP'ye sert Danıştay tepkisi
21 Nisan 2017 Cuma 14:50

Cuma namazı çıkışında Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı. YSK'dan ret yanıtı alan CHP bu kez de Danıştay'a dava açacak. CHP'nin dava açması ile ilgili gazetecilere konuşan Yıldırım, bunun beyhude gayret olduğuna vurgu yaparak "Milletin zamanını israf etmenin anlamı yoktur. YSK'nın kararı kesindir" ifadesinde bulundu.

Hız kesmeden devam eden terör olaylarına değinen Yıldırım, Uludere'de 2 askerin şehit edilmesine yönelik "Karşılığı verildi, gereken yapıldı. Türkiye'nin sınırları dışında da tehdit var olduğu sürece kimden gelirse gelsin bunun karşılığı verilir. Önemli olan hudutlarımızın güvenliğidir" diye konuştu.

Yıldırım, Danıştay'a başvuru yapacak olan CHP için şunları söyledi:

"Milletin kararını mahkemelerde düzeltmek demokrasinin bir yolu değildir. Ama itiraz hakkını herkse kullanmak isterse buna diyecek bir şeyimiz yoktur. Millet sözünü söylemiştir. Milletin kararına rıza göstermemek demokrasiye gerektiği kadar inanmamak anlamına gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını israf etmenin anlamı yoktur. YSK'nın kararı kesindir"

Yıldırım, ayrıca CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın "Maç 2019'da bitecek" şeklindeki açıklamalarına da "Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Ana muhalefet ayrı tellerden çalıyor, tam bir kakafoni" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.