Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan sert açıklama

TBMM'de yeni yasama yılı resepsiyonunda Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ikinci kalkışma planı ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan sert açıklama
01 Ekim 2016 Cumartesi 20:36

İKİNCİ KALKIŞMA OLURSA BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER

TBMM'de yeni yasama yılı resepsiyonunda açıklamalar yapıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılış resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'İkinci kalkışma' ihtimaline yönelik sorulan bir soruyu yanıtlayan Orgeneral Akar, "Bu tür duyumlar bitmez. Organize bir şey olacağını düşünmüyoruz. Ciddiye alıyoruz. Ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi. 'Kürt aşiretler' iddiasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Akar, "Bölge halkı ile ilişkilerimiz iyi. Bizim sıkıntımız Kürt vatandaşlarla değil, teröristlerle" ifadelerini kullandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yürütülen terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili soru üzerine Orgeneral Akar, "Yaz kış, dağ kırsal fark etmez. Bizim için değişin bir şey yok. Silahlı kuvvetlerimiz çalışıyor" dedi.

Rakka operasyonuyla ilgili bir soru hakkında ise Genelkurmay Başkanı Akar, "Rakka operasyonu, PYD/YPG ile olmayacak. PYD/YPG, PKK orijinli örgütlerdir. Onlarla iş birliği yapılırsa biz olmayacağız" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN: HEDEF TOPLUMSAL HUZURU BOZMAK

Başbakan Binali Yıldırım, "Lozan'ı ortaya koyup, Lozan üzerinden siyaset yapmak Sayın Kılıçdaroğlu'na bir şey kazandırmaz. O defterler açılınca üzüleceği çok şeyi göreceksiniz. Fevkalade ayrıştırıcı bir dil kullandı, bunu da doğrusu tasvip etmek mümkün değil." dedi.

Yıldırım, ikinci kalkışma iddialarına ilişkin de şöyle konuştu:

"Yeni bir kalkışma olur, bu gece olacak, yarın gelecekler... Bunlar toplumda tedirginlik oluşturmaya yönelik, arkasında FETÖ ekibinin olduğu tezviratlardır. Bunu yapmak suretiyle insanları huzursuz ve tedirgin etmeyi, toplumsal huzuru, barışı bozmayı hedefliyorlar. Bunların itibara alınmaması lazım. Hükümetimiz, kurumlarımız gerekli tedbirleri alıyor, böyle bir çılgınlık yapmaya kalktıklarında bu sefer 15 Temmuz'dan daha ağır fatura öderler."

BAKAN SOYLU'DAN KALKIŞMA İDDİLARINA YANIT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ikinci kalkışma iddialarına "Aklından kalkışma geçirenlerin kafasına tokmak geçiririz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.