Başbakan Binali Yıldırım'ın eğitim-öğretim yılı açılış töreni konuşması ve öğrencilik anıları

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuştu. Yıldırım öğretmenlik ile ilgili anısını konuşmada paylaşırken, öğretmenliğin mukaddes ve zor bir meslek olduğunu söyledi. İşte Binali Yıldırım'ın konuşması ve öğretmenlik anısı ile ilgili videosu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın eğitim-öğretim yılı açılış töreni konuşması ve öğrencilik anıları
19 Eylül 2016 Pazartesi 15:03

Başbakan Binali Yıldırım Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da düzenlenen yeni eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuştu. Törende eşi Semiha Hanım'ın öğretmen olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, geçmişte öğretmenlik ile ilgili anısını anlattı. İşte Binali Yılıdırım'ın öğretmenlik anısı haberimizde. 

Öğretmenliğin mukaddes bir meslek olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, ayrıca zor bir meslek olduğunu dile getirdi. Eşi Semiha Yıldırım'ın da ilkokul öğretmeni olduğunu söyledi. Geçmişte eşiyle ilgili anısını anlatan Binali Yıldırım "Öğretmenlik zor bir görevdir. Semiha Hanım, benim eşimde bir ilkokul öğretmeni. O öğretmenlik yaparken böyle uzun defterler vardı, karınca gibi yazılar yazıyorlardı plan defterlerine. Başa çıkamıyordu bazen bana diyordu sen de yaz. Ben de yardım ettim o zaman. Bir gün hasta oldu. Okula gidemiyor, 'gideceğim' dedi. Ben gittim onun yerine, teknik üniversitede okuyorum. Girdim sınıfa. Bir de ne göreyim, bir gürültü, uğultu, masaların üzerinden atlayanlar, bir bağırdım, iki bağırdım, duyan yok. Hiç kimse bizi takmıyor. Çocuğun birini tuttum böyle, havaya kaldırdım. Çıt çıkmadı bir anda. Oturdular yerlerine, o yavruyu da oturttum yerine. Müdür bey, 'teşekkür ederiz dedi, boş geçse daha iyi dersler' dedi. Pedagoji başka bir şey, sabır lazım. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar ulvi bir meslek olduğunu biliyorum.  Tecrübeyle sabittir."  şeklinde anısını anlattı ve salonda tebessümle karşılandı. 

İşte Binali Yıldırım'ın 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış töreni konuşması ve öğretmenlik anısı ile ilgili videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.