Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: "Darbe girişimi püskürtüldü"

Başbakan Binali Yıldırım İçişleri Bakanı Efkan Ala Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte darbe girişimi ile ilgili açıklama yapıyor. Binali Yıldırım darbe girişiminin başarı ile püskürtüldüğünü ifade etti. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması ile ilgili detaylar haberimizde.

Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama: "Darbe girişimi püskürtüldü"
16 Temmuz 2016 Cumartesi 12:21

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi türk demokrasisi için kara bir gecedir dedi. Türk milletinin terör çetesine vereceği en güzel cevabı verdiğinin altını çizen Binali Yıldırım, 15 Temmuz'un Demokrasi günü olduğunu ifade etti. Yıldırım darbe girişiminde şehit olanların ailelerine başsağlığı diledi.

Başbakan Binali Yıldırım bu kalkışmanın TSK içerisinde bulunan paralel örgütü mensubu askerler tarafından yapıldığını açıkladı. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması şu şekilde;

Milletimin bütün fertlerine bayraklarıyla meydanlara koşan, bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. 

15 Temmuz demokrasimizin bayramı olmuştur. Hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızı rahtmetle şükranla anıyorum. Yaralılarımıza Allahtan şifa diliyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum.

Sevindirici olan bu kalkışma TSK’nın emir komuta hiyerarşisi ile olan bir kalkışma değil TSK içindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime prim vermeyen komutanlarımızı ve subaylarımızı tebrik ediyorum...

Bu yaşadığımız olay Türk milletinin demoktasi konusunda ne kadar engin bir tecrübeye sahip olduğunu, demokrasi ve milli iradenin ülkemizin bağımsızlığı için ne kadar önemli olduğunu tüm dünya bir kez daha gördü.

Tankların önüne bayrakla yatan, tankların üstüne çıkan aziz vatandaşlarımız ve canını bu uğurda veren aziz şehitlerimizi bu millet asla ve alsa unutmayacaktır. Bizi arayan dost ülkelere de teşekkür ediyoruz. Paralel çete unsurları artık yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları her türlü cezayı göreceklerdir.

161 Şehit, 1440 yaralı

Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha anlamalıdırlar ki hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin insanı üzerine ateş açanlar PKK’dan daha aşağılık bir terör örgütüdür. Maalesef bu kalkışma bastırılmıştır ama toplam 161 şehidimiz mevcuttur 1440 yaralımız vardır. Bu olaya kaşışan 2839 çeşitli rütbeli ve asker gözaltına alınmıştır.

Basın ve medya kuruluşlarımız, sosyal medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Çetelerden yana değil ülkeden ve milletten yana net tutum almışlardır. Başka siyasi partli liderleri olmak üzere bütün siyasi parti taraftarları da görüş farklılıklarını bir tarafa bırakıp ay yıldızlığı bayrağı tankların tepesine dikmeyi başarmışlardır.

İlk aşama sona ermiştir

İşin birinci safhası sona ermiştir, bundan sonraki çalışmalarda vatandaşlarımız normal hayatını sürdürürken bir yandan da bu güruhlara karşı her türlü işlem misliyle yapılacaktır. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün milletimize geçmiş olsun diyor demokrasi bayramımız 15 Temmuz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyoruz. Milletimizin gündüz işini gücünü bıraktıktan sorna akşam tekrar meydanlara akmasını bekliyorum. Bugün saat 15.00’te yüce meclisimiz toplanacak ve bu olay bütün ayrıntılarıyla ele alınacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.