Başbakan Binali Yıldırım: "Bu caniler ile askerimizi bir tutmayın"

Başbakan Binali Yıldırım, bugün gerçekleşen bakanlar kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunuyor. 15 Temmuz 2016'da paralelci cunta tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrasında yapılan ilk bakanlar kurulu toplantısı sonrasında konuşuyor.

Başbakan Binali Yıldırım:  "Bu caniler ile askerimizi bir tutmayın"
18 Temmuz 2016 Pazartesi 13:00

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı TSK içerisinde bulunan paralel cunta tarafıdan gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sonrasında yapılan ilk bakanlar kurulu toplantısı sonrasında önemli açıklama yapıyor. Darbe girişimi karşısında dimdik duran herkese tek tek teşekkür eden Binali Yıldırım, medya ya da darbeye karşı tek yürek oldukları için teşekkür etti.

Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamaların satırbaşları şu şekilde;

Vatandaşlarımıza yapılan bu alçak saldırı, milletimizin siyasi iradeye sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Türkiye, büyük bir beladan kurtarılmıştır. Bu kalkışma milletimizin geleceğine ülkesine sahip çıkma iradesine sahip çıkması ile başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Teşekkür ediyorum

Bu olay kamuoyuna mal olduktan sonra bizimle bağlantıya geçen CHP, MHP ve HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğu, millete karşı yapılan bu alçakça yapılan girişime karşı yanımızda olduklarını belirttiler. Biz de teşekkür ettik. Bundan dolayı gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı bütün siyasi partilere onların taraftarlarına milletim adına teşekkür ediyorum. Bundan dolayı gösterdikleri bu asil davranıştan dolayı bütün siyasi partilere onların taraftarlarına milletim adına teşekkür ediyorum. Tük medyası milli bir duruş sergiledi.
 
Başı örtülü bir kadın aracı kullanıyor yanında başı açık bir kadın var, kamyonun üzerinde de insanlar meydana gidiyor. Bu aziz millet 15 Temmuz gecesi büyük bir demokrasi mücadelesi verdi.

Polislerimiz canlarını siper ederek alçaklara gereken cevabı vermiştir

Valilerimiz, emniyet müdürlerimiz, kaymakamlarımız ve bütün mülki amirler canla, başla çalışmışlardır. Kahraman polislerimiz canlarını siper ederek bu alçaklara gereken cevabı vermişlerdir.

Bu vesile ile demokrasi mücadelesinde darbe girişimini çökertme aşamasında şehit düşen sivil asker ve polislerimize allahtan rahmet diliyorum.

Bu caniler ile askerimizi bir tutmayın

Bu canilerle askerlerimizi bir tutmayın. Silahlı kuvvetler bizim gözbebeğimizdir. Bu hain girişimde bulunanların asla ve asla silahlı kuvvetlerimizi temsil edemeyeceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Milletin olduğu yerde illet olmaz

Milletin olduğu yerde illet olmaz. Millet ben buradayım dedi, bu çapulcular gelsin karşılarında biz varız dedi. Oradaki askerleri alıp onlara nasihat edenler ve tankın üzerlerine yürüdüğünü bile bile meydandan ayrılmayan kucağında bebeleriyle, yanlarında bastonlu dedeleriyle hep sokakta olan aziz milletime ne kadar teşekkür etsek azdır arkadaşlar.

Ayrıntılar geliyor...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.