Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Sur'a gidiyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Nisan 2016 Cuma günü Diyarbakır'ın Sur ilçesine gidecek ve incelemelerde bulunacak. Sur ilçesine gidecek Davutoğlu terörle mücadelenin bu bölgede sona ermesinin ardından gelişmeleri yerinde inceleyecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Sur'a gidiyor
30 Mart 2016 Çarşamba 14:27

Başbakan Ahmet Davutoğlu 1 Nisan Cuma günü Diyarbakır Sur'da incelemelerde bulunacak. Aylardır devam eden terör operasyonlarının ardından sokağa çıkma yasağının kalkması ile bölgeye gidecek Başbakan Davutoğlu terör konusundaki gelişmeleri Sur'da, yerinde inceleyecek. 

Terör operasyonlarının bitmesinin ardından kentsel dönüşüm planları, restorasyon süreçleri ve rehabilitasyon süreçleriyle ilgili yapılması gerekenler, izlenmesi gereken yol Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletilecek. 

Tarihi Kurşunlu, Hazreti Süleyman, Arap Şeyh ve Hasırlı Camisi, Dört Ayaklı Minare ile Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan Kilisesi'ndeki küçük çaptaki tahribatlar hemen giderilirken, büyük hasarlar için yeniden restorasyon çalışması yapılacak binalar arasında yer alıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlar çerçevesinde 243 çukur ve barikat kaldırılmış, 354 bomba düzeneği imha edilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.