Bank Asya hisselerinin satışına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Bank Asya (Asya Katılım Bankası AŞ) hisselerinin satışa çıkarılmasına ilişkin karar, bugünkü 24 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bank Asya hisselerinin satışına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı
24 Mayıs 2016 Salı 09:57

Bank Asya hisselerinin satılmasına ilişkin karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Asya Katılım Bankası AŞ (Bank Asya) hisselerinin bir kısmının satışa çıkarılmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'de ilan edildi.

İlanda, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 71'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi 29 Mayıs 2015 tarihinde TMSF'ye devredilen Asya Katılım Bankası AŞ hisselerinin bir kısmının satışa çıkarıldığı kaydedildi.

Asya Katılım Bankası AŞ'nin 900 milyon hisseden müteşekkil ortaklık yapısının, 360 milyon imtiyazlı (A) ve 540 milyon (B) grubu hisseden oluştuğu aktarılan ilanda, şu ifadelere yer verildi:

"A grubu hisselerin 183 milyon 600 bin adete karşılık gelen yüzde 51'lik çoğunluğu yönetim kurulu üyelerini Banka Genel Kuruluna önerme imtiyazına sahip olarak Bankanın kontrol gücünü temsil etmektedir. İşbu satış ilanına konu ihaleyle asgari 183 milyon 600 bin adet A grubu hisse satışa sunulmaktadır. Satışa sunulan A grubu hisselerin beheri için muhammen bedel 0,70 lira (70 Kuruş) olarak belirlenmiştir."
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.