Balıkesir'de 9 asker FETÖ'den tutuklandı

Balıkesir merkezli 12 ilde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 askerden 9'u tutuklandı.

Balıkesir'de 9 asker FETÖ'den tutuklandı
11 Şubat 2017 Cumartesi 10:35

Balıkesir merkezli 12 ilde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aralarında kurmay subayların da bulunduğu 13 askerden 9'u tutuklandı.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 31 askerden 13'ünün emniyetteki sorguları tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan H.D, M.P, Y.T, S.F, Ö.A, T.A, F.Ö, T.A. ve Y.B. tutuklandı. S.E, İ.D. ve H.U. adli kontrol şartıyla, V.E. ise savcılıktan serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 32 zanlının yakalanması için Balıkesir merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Çanakkale, Bolu, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Bingöl, Konya, Uşak ve Bursa'da birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İlk operasyonda 24 asker gözaltına alınırken, devam eden çalışmalar sonucunda 7 asker daha yakalandı. Firari bir zanlının ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.