Bakan Müezzinoğlu'ndan taşeron kadro ve kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, vatandaşların en çok merak ettiği taşeron işçilere kadro verilmesi ve kıdem tazminatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu'ndan taşeron kadro ve kıdem tazminatı açıklaması
22 Eylül 2016 Perşembe 10:57

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşeron işçilerine kadro verilmesi ve kıdem tazminatı için yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun taşeron ve kıdem tazminatı hakkındaki açıklamaları:

"Esasında tabi bu yalnız bakanlığımız için değil hükümetimiz için değil, Türkiye'nin çalışan hayatı veya kamu çalışanı hayatı bakımından önemli bir konu başlığı esasında bugün geldiğimiz noktada, kamu çalışanı memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi, alt hizmet alımları gibi karmaşık ve birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var.

O nedenle esasında başarabilirsek, kamu çalışanı ve ya kamu personeli reformunu bir bütün olarak alarak, mevcut olan yapının ilave kargaşa ve karmaşıklığını arttıran değil, sistemi yeniden kurgulayan A'dan Z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendirebilen bir yapıyı çalışıpta bir bütüncül yapıyı ortaya koyan esasında çalışanımızda ülkede bu anlamda çok daha rahat edecek.

Geleceğe çok daha iyi bilerek ve sistematiği daha iyi kurgulanmış bir yapıyla bakabilecektir. Şu anda sistemin çok farklı alanlarıyla çok farklı sıkıntıları var. Bu anlamda bu yükü arttıran bir bakışı, hızla bunu mu yapalım, hızla bir kamu personel reformunu başararak hepsini burada çözmek mi daha doğru , ikinci söylediğim daha zor ama daha zor. Hükümet olarak bunları değerlendireceğiz. Şu anda hükümetin bu alanda vereceği karara yönelik bir çalışma yürüteceğiz."

Kıdem tazminatını haftaya görüşeceğiz

'Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz.'
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Mayıs ayında çözülecek bir konu çok sürüncemede bırakıldı. Artık karar verilmelidir.
Avatar
ERGÜN - 8 yıl önce
Taşerona kadro verilsede sonradan tüm sistem için çalışma yapılsa daha iyi olmaz mı ? Bu sistemi komple düzeltmek isterseniz bu seneler alacak. Verilen söz haliyle askıda kalacak. Buda biz taşeron personellerinin inancını kaybetmesine neden olmaktadır.